Кратки новини #39

Freecaster.tv подписа 3-годишен договор с UCI
Един от водещите телевизионни канали в интернет, Freecaster.tv, подписа договор с Международния колоездачен съюз (UCI), с който си осигури изключителни права за отразяване на живо на кръговете от Световната купа и на Световните първенства по планинско колоездене и BMX през следващите три години, т.е. до 2011г. Създадената през 2004г. телевизия бележи ежегоден ръст в аудиторията и покритието си и през тази година включи коментари на живо от най-големите състезания по планинско колоездене в дисциплините спускане и 4-крос. Новият договор ще позволи на Freecaster.tv да направи следващата стъпка, отразявайки и стартовете по крос-кънтри. За целта вече се търсят подходящи коментатори, докато Роб Уорнър остава зад микрофона и през 2009г. като водещ на предаванията за спускане и 4Х. Към живата картина ще бъдат добавени и много нови екстри като временно класиране и резултати в реално време, преглед на трасетата, интервюта със състезателите, технически преглед и т.н. Всичко това ще се излъчва безплатно във формат flash video в интернет.

Shimano обяви, че от 2009г. ще започне да предлага и екипировка за гребане. Така японската компания ще навлезе в нови спортни територии, след като до момента произвежда екипировка за колоездене, спортен риболов, голф и сноуборд. 

Може би си спомняте, че преди време бе обявена сделка между SRAM и Lehman Brothers Merchant Banking, според която банката трябваше да закупи миноритарен дял от акциите на SRAM (40%), като по този начин осигури допълнителни средства (200 милиона щатски долара) за по-бързото развитие на американския производител на компоненти. Скоро след това финансовата група Lehman Brothers обяви фалит и това постави под въпрос бъдещите отношения със SRAM. Е, изглежда все пак сделката ще произведе желания от страните по нея ефект, а в допълнение наскоро се разбра, че като инвеститор заедно с Lehman Brothers участва и най-успешният американски шосеен състезател Ланс Армстронг, с няколко милиона долара. Между другото, той обяви завръщането си на състезателната сцена и ще кара с компоненти SRAM, но тези подробности нямат пряка връзка с инвестицията му, която е била уговорена с банката още преди Армстронг да съобщи плановете си.

Скандинавската дизайнерска компания Aurumania представи най-скъпия велосипед в света (става дума за потребителски продукт, а не за спортен прототип например). Рамката и компонентите са с покритие от 24-каратово злато, а на места има и допълнителна украса с кристали Сваровски, повече от 600 на брой. Луксозният външен вид се допълва от седалка Brooks и ръкохватки от естествена кожа. Цената на това двуколесно бижу е 80000 евро, като ще бъдат изработени едва десет броя.

http://www.aurumania.com/


Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>