Кратки тестове #1

Чанта за фотоапарат Deuter, Lezyne Alloy Lever, Lezyne Alloy Kit patches

Deuter – Чанта за фотоапарат

Това малко нещо е един от най-полезните продукти, които си купих през този сезон. Струваше само 10лв. и ми спести поне 10 главоболия! Досега държах компактния си фотоапарат в една малко по-голяма чантичка – вярно е, че тя бе със защита срещу удари и допълнителен джоб за батерии, карти и т.н., но за всяка снимка се налагаше да я вадя от страничния или даже от основния джоб на раницата, което не само е досадно, но и отнема време. С новата придобивка процесът на снимане се ускори поне два пъти, което е важно, когато си видял мястото за снимка, а обектите, които искаш да запечаташ на него, приближават някъде зад теб. Основното предимство на чантичките на Deuter е, че са проектирани за съвместимост с раниците им – идеята е да бъдат прикачени към някоя от презрамките, така че да са винаги на една ръка разстояние. Единственото, което трябва да направя сега, е да спра, да отворя ципа и да извадя фотоапарата. Мога да снимам дори и в движение! Разбира се, нищо не пречи да ползвате калъфа и с други марки раници, а качеството на материалите и изработката е на обичайното за германския производител ниво. Има и чанти с други размери, така че не е проблем да си изберете такава, която да пасне най-добре на фотоапарата ви.

Lezyne Alloy Lever

Този комплект от две щанги за гуми е изработен от висококачествена алуминиева сплав, за да се постигнат добри якостни характеристики и ниско тегло. Заедно с ластичната връзка щангите тежат 28 грама и са съвсем компактни. Производителят твърди, че формата е подбрана така, че да осигури запаси от здравина, необходими за изваждане и на най-упоритата DH гума, макар че аз нямах възможност да пробвам продукта чак при такива условия. Щангите имат куки за борда на гумата и от двете си страни, но това за мен по-скоро е недостатък, тъй като бих предпочел единият край да може да се закача за спиците. Цената на щангите определено не е ниска – 22лв., но пък на външен вид продуктът е много „лачен“, така че потенциални купувачи на Alloy Lever според мен са хората, които търсят не само функционалност, но и малко „специалност“. 

За контакти:
OneDistribution
тел. (02) 9791828
www.onedistribution.com

Lezyne Alloy Kit patches

Този комплект лепенки е поредния продукт на Lezyne, който набляга на имиджа. Не че има нещо лошо в това, стига да искате да платите по-високата цена, която в случая е 16лв. (За сравнение, сходен комплект на Lezyne, но с по-малко лепенки, опаковани в пликче, струва 4лв.). Всъщност може би трябваше да започна с това, че става дума за самозалепващи лепенки, т.е. използват се, без да нанасяте лепило. В кутийката има 9 броя. Към тях са добавени ренде от неръждаема стомана за подготвяне на вътрешната гума и пластмасово „листче“ с инструкции, което служи и като подложка за скъсани външни гуми, колкото да успееете да приключите карането. Всички тези неща се помещават в компактна алуминиева кутийка и тежат общо 25 грама. Имах възможност да изпробвам подложката за скъсани гуми, работи! Лепенките обаче ме разочароваха, защото два пъти правих опити да залепя с тях по-големи пробойни във вътрешните си гуми (прекълцване в единия случай и голяма дупка в другия) и те не се справиха със задачата – „изпуснаха“ при напомпването на гумата. Единствено за малки дупки от тръни успяха да ми свършат работа. 

За контакти:
OneDistribution
тел. (02) 9791828
www.onedistribution.com

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>