„Колелото“ – магазин и сервиз



Ето го и новият веломагазин – „КОЛЕЛОТО”!

Той отвори врати смело и смахнато към края на сезона с твърдото убеждение, че за истинските веломаниаци сезони няма, а за останалите винаги има какво още да се направи!

Магазинът се намира както в близост до Южния парк, така и до бул. България, което го прави удобен за южните квартали, но не това е най-важното – ние добре знаем, че когато имаме качествен избор, сме готови да изминем и доста по-големи разстояния, само и само да се сдобием с мечтаната бурмичка или желания ремонт, какъвто особено в тази част на София е доста дефицитен.

А точно ремонтът тук е с претенции за високо качество и скорост. Вероятно не са малко тези, които са запознати с работата на Райко Стефанов като веломеханик.

Именно той, съвместно със своята законна половинка, са в основата на всичко, което „КОЛЕЛОТО” предствлява. Като започнем с първоначалното впечатление за един модерен, интересен и направен с истинско желание магазин и стигнем до същността – стоката в него. Всяко нещо, което се предлага в магазина, е подбирано много внимателно и, според личното мнение на собствениците, е най-доброто за ценовия си клас. „Ние сме убедени, че най-добрата „сделка” е тази, в която и двете страни са доволни. Държим клиентите ни да получат най-доброто, съответстващо на техните специфични нужди и възможности. Стремежът ни е те да са разбрали за нас, защото приятел им го е препоръчал и да са продължили да ни посещават, просто защото са били доволни!”, споделят те.

В „КОЛЕЛОТО” ще намерите велосипеди Specialized, Scott, RAM, Drag, Mongoose и др., както и компоненти и аксесоари Shimano, Sram, Campagnolo, Magura, TSG, Kool Stop, Cateye и др.

Асортиментът на магазина включва добър набор от протектори, каски, ръкавици, маски и т.н., а така също и подбрана планинска екипировка, включително обувки, шапки, якета, раници и други полезни неща за феновете на планината и на зимното колоездене.

Но може би най-любопитен е фактът, че за освен за велосипедистите е помислено и за любителите на сноуборда, които могат както да си закупят сноуборд, така и да ремонтират стария.

От всичко, което още може да се добави, не бива да пропускаме факта, че Райко е запален колоездач и магазинът вече се превъща в място, от което по удобен начин започват (а и завършват) велоизлети, походи и експедиции, в които участват както членове на утвърдени колоездачни клубове, така и самотни ездачи (както по порода, така и по неволя).


В „Колелото“ могат да се видят много неща, направени с мерак. Например този саморъчно направен стенд за ремонт на велосипеди, върху който могат да бъдат извършени почти всички манипулации, включително и центровка на капли. Или пък следите от гуми по стените, които са съвсем истински. Или пък ето тази книжка:

Приканваме всички, които споделят идеята „Да преминем от 4 на 2 колелета”, както и всички, на които колелото им е вместо крака, да яхват велосипеда си и да финишират директно пред магазин „КОЛЕЛОТО”. За сведение, теренът дотам е смесен – последната отсечка дори може да се нарече лек offroad. Ето и кратко обяснение за маршрута:

Ако се движиш по бул.“България“ в посока от центъра към Бояна, при Била завиваш по „Т.Каблешков“ вляво, караш само направо, докато пътят стане бетонен/черен (това е след кръстовището с ул.“Луи Айер“), след около 50м отляво е „КОЛЕЛОТО”.

Ако си в Южния парк – излизаш на светофара, които е за Т-образното кръстовище на ул.“Луи Айер“ и ул.“Сребърна“ (тя вече незнайно защо се казва ул.“Хенрик Ибсен“), караш по ул.“Луи Айер“ до кръстовището с „Т.Каблешков“, завиваш наляво по „Т.Каблешков“ (по черния път), след около 50м отляво е „КОЛЕЛОТО”.

Който търси – намира, но все пак, в случай че имате някакви колебания за посоката, можете да се обадите на тел. 0897 700325 и любезно ще бъдете упътени!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>