Осветете пътя си с продуктите на Spanninga

Отскоро в магазини „Байкцентър“ можете да намерите осветителни тела за велосипеди на един от европейските лидери в областта – Spanninga.

Началото на тази компания е поставено в далечната 1918г. в Холандия, като първоначалният й предмет на дейност е била обработката на ценни метали. През 30-те години на 20в. икономическите условия налагат коренна промяна в попрището на Spanninga и те започват да се занимават главно с производство на фарове за велосипеди, което и досега е основната им дейност. Дългогодишният опит и традиции на този пазар постепенно превръщат холандския производител в един от водещите в Европа, а последните десетилетия са белязани от разширяване на компанията чрез закупуването на други марки и производители – първо френската JOS, след това тайванската марка Q-Lite и една китайска компания, която впоследствие е преименувана на SBC (Spanninga Bicycle Components). С тази последна придобивка Spanninga получава за две години и правата върху търговската марка Hella в частта за велосипедни фарове – това подразделение е различно от автомобилното, но черпи от богатият опит при разработването на продукти за автомобилния пазар, за да приложи най-новите технологии и при светлините за велосипеди. Затова не е случайно, че върху някои от продуктите на Spanninga присъства и името Hella.

В България вече са налични много от моделите на Spanninga, насочени към най-различни приложения – от мощния DX100 до малки светлинки за предната или задната част на велосипеда, които само да маркират присъствието на колоездача. Ще отбележим съвсем накратко характеристиките на някои от по-интересните продукти, които можете да намерите в магазини „Байкцентър“:

DX 100

DX 100 e мощен и многофункционален осветителен уред, при който дори опаковката е от висок клас. Той е снабден с два високотехнологични светодиодни елемента, чрез които постига забележителна сила на светлинния лъч, комбинирана с икономичност и ниско тегло. DX 100 използва висококачествена NiMH батерия, която може да запази 90% от мощността си дори и при температури до -10 градуса по Целзий. Теглото на самия фар е само 100 грама, а на батерията още 240 грама. Тези два основни елемента могат да се закрепват на най-различни места по колелото или колоездача – кормилото, рамката, каската, дрехите или като челник на главата. За целта в комплекта са включени няколко различни скоби, които се монтират с помощта на ексцентрикови лостчета, без необходимост от инструменти. DX 100 има два режима на работа, при които свети с различна сила. При пълна мощност батерията му издържа около 7 часа, а при икономичен режим енергията стига за цели 14 часа. Устойчив на влага, сътресения и прах.

Повече подробности за този продукт (на английски език) можете да прочетете ТУК.

HL 2000

Един отличен фар, предлагащ много добро съотношение между цена и качества – силен светодиоден елемент; два режима на работа (мощен и икономичен); намалена консумация на енергия, позволяваща до 10 часа светене; сензор за автоматично включване/изключване при движение/спиране или при промяна в осветеността; лесен монтаж на кормилото без нужда от инструменти; тегло 200 грама; водо- и прахоустойчив. HL 2000 се захранва с 4 батерии AA, като се предлагат два различни комплекта – единият включва фар и 4 алкални батерии, а другият е с 4 акумулаторни батерии (Ni-MH) и зареждащо устройство за тях.

Повече подробности за този продукт (на английски език) можете да прочетете ТУК.

HL 1000

Лек и компактен фар с три светодиодни елемента и две батерии АА. Два режима на светене – постоянен и мигащ. Ниска консумация на енергия – свети до 50ч при постоянен режим и до 300 часа при мигащ. Лесен монтаж без нужда от инструменти. Достъпна цена – 29лв. Повече подробности за този продукт (на английски език) можете да прочетете ТУК.

Ако желаете да разгледате и останалите продукти на Spanninga, заповядайте в магазините „Байкцентър“, чиито адреси можете да намерите ТУК, или в нашия онлайн магазин.

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>