Служители на „Веломания“ обмениха опит в чужбина

Девет служители на Драг и Веломания имаха възможност да се запознаят с италианският опит в сглобяването на велосипеди. Те прекараха няколко дни в компанията Papin Sport, базирана в Сан Кандидо, Северна Италия, която сглобява велосипеди за отдаване под наем (това е една от дейностите й). Всички служители преминаха курс на обучение по италиански и английски език, който им помогна да се справят по-добре в общуването и в ежедневната комуникация в международна среда. На всички участници беше издаден Europass документ, удостоверяващ техните знания и умения. Благодарение на участието си в практиката, те подобриха квалификацията си и усъвършенстваха познанията си в областта на сглобяване на велосипеди, съгласно изискванията на Европейските велосипедни стандарти. Международното обучение послужи за нагледен пример за персонала, който видя и сравни стандарта и изискванията за работа в условията на ЕС.

На практика целта на обучението бе не толкова служителите да усвоят някакви конкретни умения за сглобяване на велосипеди, каквито те имат, колкото да видят как е организирана дейността в италианската компания и да я сравнят с начина на работа в България. Затова пътуването им включваше посещения и в други известни компании – Campagnolo и Selle Royal/Fi’zi:k, където участниците се запознаха с част от новите им продукти и технологии, както и с някои от производствените им процеси.


Ляво: В офиса на Campagnolo с Валентино Кампаньоло
Дясно:
„На гости“ в Selle Royal / Fi’zi:k

Проектът е финансиран от Европейската Общност по секторна програма „Леонардо да Винчи“, част от Програмата „Учене през целия живот”. Той бе реализиран в периода от 20 до 31 октомври 2008г.


По същото време друг служител на Веломания, Веселин Стоилов (Спиро), бе на технически семинар на Marzocchi в чешкия град Пилзен. Разбира се, една от целите на престоя му там е била да се упражни в сервизирането и поддръжката на вилки и задни амортисьори на италианския производител. Наред с това е било обсъдено сътрудничеството по отношение на сервизната поддръжка, за да може да се подобри обслужването на клиентите в България. От една страна ще бъде подобрена и оптимизирана поредицата от действия по цялата верига клиент-вносител при възникване на проблем с продукт на Marzocchi. От друга, Веселин Стоилов ще отговаря за своевременното набавяне на резервни части и консумативи, както и за комуникацията с Marzocchi по повод техническото обслужване на продуктите им. На семинара са били обсъдени и теми около закупуването на италианския производител от страна на американската компания Tenneco и преместването на производството в Тайван (този процес тече от няколко години) – новият собственик смята да приложи богатия си опит в производството и търговията с продукти за автомобили, за да оптимизира и подобри дейността на Marzoochi във всички аспекти. Тези и други подробности Веселин представи и на дилърите на Веломания и Drag по време на продуктовия семинар, състоял се на 15-16 ноември в гр.Банско (на снимката горе).

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>