Lezyne Alloy Drive S и M

Велосипедна помпа за гуми. Два различни размера – S (малък) и М (среден). Изработена изцяло от алуминиеви сплави, CNC фрезовани елементи, покритие чрез анодизация.

Продукт: Велосипедна помпа за гуми. Два различни размера – S (малък) и М (среден). Изработена изцяло от алуминиеви сплави, CNC фрезовани елементи, покритие чрез анодизация. Възможност за монтиране към рамката чрез скоба, включена в комплекта. Голям диаметър на буталото и работен обем. Маркуч за свързване към автомобилен и френски вентил.
Максимално постижимо налягане: 90psi/6,2bar.
Размери (дължина): Alloy Drive S – 172мм, Alloy Drive M – 218мм. 
Тегло:  Alloy Drive S – 112 грама, Alloy Drive M – 128 грама, скоба за монтаж към рамката – 19 грама.
Цена: 55лв.
Продължителност на ползването: 2 месеца (S) / 4 месеца (М)
Продуктът е ползван съвместно с: 
Други модификации на модела/продукта:

Lezyne описват този свой модел като елегантен и ефективен. Първото прилагателно идва да покаже, че външният вид не е бил без значение при проектирането на помпата – тя има характерен облик и покритие чрез анодизация, което създава впечатление за качество и надеждност. Всички части на помпата – тялото, буталото и дръжката – са от леки и здрави алуминиеви сплави. Буталото е с голям диаметър и има характерна хлабина, която не бива да ви плаши – тя си е заложена фабрично. Теглото на моделите Alloy Drive не е никак високо и е посочено съсем точно от производителя. 

По една случайност имах възможността да използвам и двете разновидности на модела – малкия и средния размер. Едната помпа ми бе предоставена за проба от вносителя, а другата получих като подарък от приятели, така че успях да ги сравня. Макар и със сходни характеристики, всяка от тях има своите предимства и недостатъци спрямо другата. Alloy Drive S, разбира се, печели по критериите тегло и размер. Тя е доста компактна и въпреки това може да напълни гумите ви с въздух, постигайки достатъчно високо налягане. Все пак в процеса на работа Alloy Drive S загрява повече и с увеличаване на атмосферите силата, която трябва да прилагате, нараства чувствително. С Alloy Drive M помпането до високо налягане е по-лесно, захватът е по-удобен и загряването е по-малко, така че аз лично бих предпочел нея, но ако компактността е на първо място по важност, бих избрал S. В общи линии и двете помпи вършат добра работа в полеви условия, но ако ги сравня с някои телескопични помпи, които съм пробвал, при Alloy Drive достигането на високо налягане изисква малко повече усилия. 

Маркучът изглежда много качествено изпълнен, единият му край е за френски вентил (presta), другият е за автомобилен (shrader). Задачата му е да осигурява добър контакт и надеждност при работата, без да се притеснявате, че може да повредите вентила (имал съм такива случаи с френски вентили и помпи, закрепващи се директно към тях). Той си има уютна „бърлога“ във вътрешността на дръжката/буталото, като дори и там се завива с резба, така че трябва доста да се постараете, за да го изгубите. Само внимавайте, когато помпате гума с автомобилен вентил, да отвиете маркуча първо откъм вентила, защото в противен случай клапанът остава отворен и ако го откачите първо откъм помпата, ще трябва да надувате гумата наново. 

Помпата си има и приставка за закрепване към рамката, но не съм я пробвал – от години предпочитам да си държа подобни неща в раницата.

 

 

Заключение: Alloy Drive е една добре изработена помпа, която от гл.т. на функционалност си има всичко необходимо, без да блести с някакви върхови постижения. Ако погледнем характеристики като тегло и максимално налягане, ще видим, че сред десетките различни помпи на пазара има и такива с по-добри показатели, и такива с по-лоши. Това, с което ме впечатлиха най-много двете помпи, е приятният и забелязващ се дизайн и качествената изработка. Ако държите на тези неща, може би бихте платили и цената от 55лв., която нарежда продукта на Lezyne сред по-скъпите предложения на пазара. Ако пък не ви се дават толкова пари, винаги може да се намери някой, който да ви поднесе Alloy Drive като подарък…

+

Отличаващ се дизайн

Качествени материали и изработка

Компактни размери

Ниско тегло

Маркуч за закрепване към вентила

За достигане на високо налягане са необходими малко повече усилия, отколкото с някои компактни телескопични помпи

Цената е сравнително висока

За контакти:
OneDistribution
тел. (02) 9791828
www.onedistribution.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>