ODI Ruffian Lock-On

Стягащите се към кормилото ръкохватки са на пазара от години и много хора са се убедили в техните предимства и недостатъци (все пак всичко зависи от гледната точка, нека не го забравяме!). В този смисъл следващите редове за мнозина ще са излишни, но след като най-сетне и аз реших да изпробвам този тип ръкохватки, защо да не споделя накратко впечатленията си?

Продукт: Ръкохватки, които се стягат към кормилото с болтчета, за да се избегнат неприятности като извъртане, изхлузване и др. подобни и да се улесни процеса на монтаж и демонтаж. Изпробваният тук модел е с максимално тънък профил.
Тегло:  112 грама
Цена: 44лв.
Продължителност на ползването: 5 месеца / 700км
Продуктът е ползван съвместно с:  Кормило Truvativ Hussefelt
Други модификации на модела/продукта: ODI  предлагат много видове стягащи се ръкохватки, някои от които също се казват Ruffian, но с различни добавки към името. 

Едно от нещата, които ме спираха преди, беше дебелината на ръкохватките. Затова избрах възможно най-тънкия модел на ODI, който за още по-голяма радост е и със съвсем простичка шарка, която обаче е достатъчно „бодлива“, така че осигури отлично сцепление с ръкавиците ми. От гл.т. на удобството Ruffian ни най-малко не ме разочароваха. Това са едни от най-приятните ръкохватки, които съм имал на кормилото си. Материалът им в началото беше доста твърд, но постепенно поомекна. Не, че съм забелязал разлика от това при каране…

Монтажът към кормилото става с по две болтчета за всяка ръкохватка и шестогран 2,5мм. Към продукта има инструкции и като цяло няма нищо сложно. Трябва да внимавате единствено да не изгубите дребните болтчета или да не ги пренатегнете. След това остава само да карате с увереността, че ръкохватките ще си стоят на кормилото точно така, както сте ги нагласили. 

В комплекта има и тапи за кормилото, които придават завършен вид на цялата „постановка“. Тъй като при монтажа не внимавах достатъчно, оказа се, че съм ги сложил несиметрично – на едната надписът беше хоризонтален, на другата стоеше вертикално. След кратко тюхкане се досетих, че това се оправя чрез разхлабване на външното болтче и завъртане на тапата до желаното положение. В продължение на няколко месеца тези тапи отнасяха какви ли не удари и съприкосновения, дали от това или от нещо друго, но едната понякога се върти в леглото си. Това обаче го забелязах напълно случайно – както се досещате, то не оказва никакво влияние върху същинската работа на ръкохватките. 

Теглото на продукта е 112 грама и точно това е нещото, което трябва да обмислите, когато избирате дали да преминете към стягащи се ръкохватки. Разбира се, това зависи и от начина ви на каране. Обикновените ръкохватки (три комплекта – два евтини и едни малко по-скъпи), които успях да изровя вкъщи, тежаха 104 грама, 100 грама и 88 грама. Аз лично с удоволствие ще прежаля това леко „натежаване“ от ODI в замяна на удобството да ги свалям и слагам бързо и лесно, когато се наложи и да не се сещам за тях през останалото време. 

Заключение: Цената не е най-ниската на пазара. Нямам база за сравнение с други (по-евтини) марки и модели, но засега не виждам и причина да сменям Ruffian с нещо друго. Откакто сложих тези ръкохватки, колелото ми видя предостатъчно сняг и кал, но нито веднъж не съм регистрирал приплъзване между тях и кормилото или ръката ми. Свалянето и слагането им е като детска игра. На всичкото отгоре са ми и много, много удобни, така че просто няма от какво да съм недоволен. 

За контакти:
OneDistribution
тел. (02) 9791828
www.onedistribution.com

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>