Зимен гащеризон Drag

През зимните месеци имах възможността да изпробвам този популярен продукт на Drag и сега бързам да споделя впечатленията си, преди да е станало твърде късно. Знам, че в тези пролетни дни никой не иска и да помисля за зимни дрехи, т.е. моментът може би не е най-подходящият за тази статия, но от друга страна в следващите месеци няма да липсват и по-студени дни, а тези, които обичат да се скитат по високите планини, дори и в разгара на лятото имат нужда от облекло, предпазващо ги от прекомерно охлаждане.

Продукт: Гащеризон за студено време с мембрана, спираща вятъра. Материали: лицеви части – 100% полиестер; подплата – 100% полиестер; еластични части: 84% найлон, 16% еластан. Конструкция с 14 панела.  Ластични мрежести презрамки. Отвори за краката при глезените с ластик и цип. Светлоотразителни ленти. 
Размер: S
Тегло:  297 грама
Цена: 73,50лв.
Продължителност на ползването: 4 месеца

Разбира се, от най-голямо значение при този тип дрехи са материалите. Гащеризонът на Drag е ушит в България от висококачествена материя с мембрана, спираща вятъра и задържаща топлината около тялото. Така горе-долу звучи „официалното описание“ на продукта. Неофициално е известно и името на въпросната мембрана, но тъй като то не е отбелязано никъде върху продукта и етикетите му, би било некоректно да го споменавам, защото това само би предизвикало спорове „оригинална“ ли е тази материя, не е ли… 

По-важно за мен беше дали продуктът пази от студ и вятър. В това отношение останах повече от доволен! Съвсем съзнателно излязох за 1-2 карания дори и при минусови температури, облечен от кръста надолу само с гащеризона, но и тогава студът си остана от външната му страна. Даже и при спусканията не се усеща нищо повече от съвсем лека прохлада, дори по-слаба, отколкото през лятото на „гол крак“. Още по-хубавото е, че когато слънцето понапече и затопли въздуха или пък баирът стане по-стръмен и тялото ви позагрее сериозно, материята на панталона диша достатъчно и не се усеща дискомфорт. Дори и в случаите, когато успявах леко да се изпотя и последваше спускане, мембраната продължаваше да върши чудесно работата си, изолирайки студения въздух. 

Размерът на гащеризона ми бе S, най-малкият наличен. От гл.т. на широчина прилепна идеално към мен, презрамките също бяха таман – нито хлабави, нито стегнати. Единственото несъответствие бе по отношение на дължината, където имаше около 5см повече от необходимото, но гънките се съсредоточиха в частта между глезена и коляното, така че единственият „негативен ефект“ засягаше външния ми вид. Откъм удобство не съм имал никакви проблеми. 

Гащеризонът няма подложка за слабините. Дали това е плюс или минус, решавате вие. От моя гл.т. по-скоро е плюс, защото го възприемам като връхна дреха. Добавянето на висококачествена подложка би повишило цената чувствително и за много хора може би тя би станала неоправдана с оглед по-ограниченото приложение на панталона (за достатъчно хладни дни) . Ако пък се добави някаква евтина подложка, тя чисто и просто би намалила качеството на продукта. Освен това липсата на подобен елемент ми позволи да ползвам с удоволствие гащеризона и в случаи, в които меките части биха били излишни, включително и при 1-2 пешеходни разходки. Нищо не пречи под него да носите клин с омекотяване, за да си осигурите необходимия комфорт – аз точно така постъпих. 

Един естествен недостатък на подобен тип гащеризони е затрудненото задоволяване на някои малки естествени физиологични нужди – колкото повече дрехи имате над кръста, толкова по-дълго е събличането в пиш-паузите, но това неудобство е оправдано, защото получавате сигурно покритие на кръста, който няма как да се оголи от самосебе си. 

В заключение мога единствено да изразя отново задоволството си от продукта на Drag. За дреха с такива качества цената от 73,50лв. според мен е направо изгодна. Вярно е, че продуктът не носи емблемата на някоя световноизвестна марка за спортно облекло и не струва колкото две минимални работни заплати, но това не му пречи да стои комфортно по тялото и да отблъсква с лекота поривите на вятъра. След първата ни съвместна зима и няколко изпирания все още няма признаци за износване на материалите, така че се надявам да ми служи още дълго време. 

За контакти:
„Веломания“ ЕООД
ул.“Гюешево“ 83
тел: 8127072
www.velomania-bg.com

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>