Ръкавици Drag WindTex

За студената част от годината Drag предлагат избор между няколко модела ръкавици. За моите нужди моделът WindTex ми се стори най-подходящ, така че с настъпването на месец ноември се сдобих с един чифт и се постарах да ги покарам в разнообразни условия.

Описание на продукта: Ръкавици с цели пръсти, предназначени за студено и мокро време; длан от естествена кожа с виброобиращи подложки; горна част с мембрана WindTex и топлоизолираща подплата; светлоотразителни кантове.
Тегло: Няма данни
Цветове: син/черен
Размери: M, L, XL
Цена: 27,90лв.

Ръкавиците са сравнително леки и тънки, т.е. не са предназначени за най-сурово време. За сметка на това са достатъчно удобни и не водят до „загуба на чувствителност“ в пръстите заради твърде много материал.

Според производителя мембраната WindTex е ветро- и водоустойчива, като в същото време пропуска парата от кожата навън, т.е. препятства изпотяването. Искам да отбележа и големите ластици, които позволяват да подпъхнете ръкавите на блузата или на якето си под тях и по този начин да се „капсулирате“ добре. Първите проби на ръкавиците бяха в няколко хубави дни от късната есен, когато температурите се движеха в диапазона 5-15 градуса. В такива условия ръкавиците не само топлят, но и изпотяват ръцете при интензивно натоварване, а при спусканията пазят добре от хладния насрещен вятър. С настъпване на по-студените дни открих и оптималните условия за този продукт – когато стрелката на термометъра е между -2 и +5 градуса по Целзий. Поне за мен при такава температура комфортът бе най-голям, стига да осъществявам някакво движение, разбира се. Ръцете ми не се изпотяваха, но и не измръзваха. При по-сериозни студове обаче (-5, -10 градуса) този модел става недостатъчен и студът започва да се усеща отчетливо, особено ако човек е поспрял или се вози на лифта. Като споменах лифт, през изминалия месец и половина направих доста спускания и бухвания в снега с тези ръкавици. Уверих се, че не са съвсем водоустойчиви и част от влагата стига до ръцете, но въпреки това за каранията около лифтовете над Драгалевци и Симеоново Drag WindTex се оказаха чудесни – имах удобен захват на кормилото и температурен комфорт, дори и при возене с лифта, с изключение на най-студените дни или возенето в продължение на две отсечки от въжената линия – в тези случаи си слагах скиорските ръкавици.

Във връзка с горния абзац искам да напомня, че при различните хора чувствителността на крайниците (и особено на ръцете) към студа често варира в големи граници. Познавам хора, които при сходни условия не се чувстват комфортно дори и с двойно по-дебели ръкавици, така че ако по принцип имате непоносимост към студа, не се осланяйте изцяло на моето субективно усещане.

По не особено приятен за мен начин успях да изпробвам и здравината на ръкавиците с малко влачене по лед. Оцеляха! Аз също, за щастие.

Може би няма да ви хареса това, че се предлагат само в един цвят, но реално погледнато има поне още два сходни модела на Drag, използващи същата мембрана, които са в други тонове, така че ако окраската е важна за вас, има подходящи алтернативи. Когато си купувах ръкавиците, имаше само един размер, L – малко по-голям от необходимото, но за щастие нямах никакви проблеми с това. Все пак би било добре за зимния сезон Веломания да зареждат наличности и от другите размери.

Като цяло останах напълно удовлетворен от продукта. Мембраната WindTex може и да не е най-известната и най-добрата, но върши прилична работа и позволява цената да е съвсем приемлива. Ще наблегна отново на това, че ръкавици от този тип са най-подходящи за температури около и малко над нулата в комбинация с поддържането на физическа активност. Не очаквайте да ви стоплят добре при половинчасово висене на лифта, но ако карате и се движите, не би трябвало да имате проблеми, поне в общия случай.

За контакти:
„Веломания“ ЕООД
ул.“Гюешево“ 83
тел: 8127072
www.velomania-bg.com

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>