е.13 пуска на пазара LG1

LG1 идва от Light Guide. Иначе казано, това е най-леката система за обтягане на веригата, която e.13 предлага в момента – 195 грама. Трудно ми е да я нарека нова, тъй като не един и двама състезатели са я ползвали до момента, така че като конструкция и външен вид тя е добре позната, но едва през 2008г. се появява като продукт за крайните потребители. Което всъщност е и основната новина в случая…

За да постигнат максимално ниско тегло, е.13 са махнали предпазния венец и са го заменили с доста по-малка като размери плочка, която се монтира директно към планката и стои от долната страна на венеца. По този начин използваният материал намалява драстично, а защитата остава почти същата, тъй като опасностите за венеца в огромния брой случаи идват именно отдолу, където той е защитен с предпазната плочка. 

Разбира се, продуктът е изпипан не само като принцип, но и по отношение на детайлите. Водачите (горен и долен) са регулируеми, за да се осигури съвместимост с венци от 34 до 44 зъба. Направени са от композитен материал с добра износоустойчивост, а дизайнът им осигурява самопочистване от калта. Всички болтове са от неръждаема стомана, а колелцето на долния водач е с качествен капсулован лагер. 

Засега системата ще се предлага в три разцветки: изцяло черна, изцяло бяла и черна с прозрачна предпазна плочка. 

www.e13components.com

Коментари във форума