Sram подготвя олекотен вариант на Maxle

„Подготвя“ всъщност не е най-точната дума, тъй като новата 20 мм проходна ос за ХС вилки ще бъде официално представена съвсем скоро, по време на фестивала в Sea Otter, САЩ от 17 до 20 април. Принципът на действие е същият като на добре познатата технология Maxle, само че с поне 50 грама по-ниско тегло, благодарение на алуминиевата ос, алуминиевият притягащ болт и по-фин и „надупчен“ ексцентриков лост. Името на новата ос е Maxle Light и освен да осигури допълнителна коравина за ХС вилките, в повечето коментари по темата като нейна главна цел се сочи конкурирането на очаквания нов 15 мм стандарт от страна на  Shimano и Fox.

Maxle Light ще е част от обновената Reba, която е олекотена допълнително чрез технологиите, използвани при новия SID. Очаква се Sram да предложи и богата „цветна програма“, която да даде на потребителите възможност за по-голям избор по отношение външния вид на продуктите им. Повече подробности за тези и други новости очаквайте в не много далечно бъдеще.

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>