800 мм кормило от FSA

Full Speed Ahead наскоро представи чрез своята марка за DH/FR продукти, Gravity, кормило с широчина (или дължина, ако предпочитате тази гледна точка) 800 мм. Продуктът е модификация на модела Gravity Light и подобно на досегашната версия (710мм, която остава в каталога, разбира се) има извивка назад 9 градуса и наклон към краищата 4 градуса. Издигането е 25 мм, а диаметърът на средната част е 31,8 мм. Изработено е от алуминий 7075 Т6 и тежи 403 грама, което се дължи не само на по-голямата му ширина, но и на повечето материал, който е трябвало да бъде оставен в някои области, за да се осигури необходимата здравина. Завършекът е с анодизация в два тона и лазерно нанесени графики.

Новото кормило вероятно ще зарадва както някои по-едри хора, така и много от спускачите, за които често „по-широко” е синоним на „по-добре”. От FSA не очакват всички да се „втурнат” да използват цялата ширина от 800 мм, но предполагат, че мнозина ще го купят, за да го намалят до 740 или 760 мм.

Дали това ще постави началото на нова тенденция при кормилата за спускане и фрийрайд? Ще се оглеждаме в тази насока.

За повече подробности:
www.ridegravity.com

Коментари във форума

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>