Chris King с няколко нови предложения

За хората, които са почитатели на марката, информацията, която следва, едва ли ще е нещо ново. За останалите ще се опитам с едно изречение да разширя заглавието: Chris King, един от най-реномираните производители на чашки и главини в света, добави задна главина със 150х12мм проходна ос, както и обновена главина за велосипеди с една предавка (singlespeed) към другите си популярни продукти от линията ISO, а също и чашки за стандарта OnePointFive (т.е. 1,5 инча диаметър на стержена). Както може би знаете, компонентите на този производител се ползват с отлична репутация и комбинират прецизна изработка, добре премислен дизайн и отлично съотношение между здравина, тегло и издръжливост.

Първо ще припомня накратко откъде идва славата на главините Chris King. Сърцето на тези компоненти е свободното движение и по-точно патентованият зацепващ механизъм RingDrive, който използва два пръстена, всеки с по 72 зъба. Това осигурява три пъти по-бързо зацепване спрямо стандартната конфигурация с 24 зъба и блокиращи палци (кученца), която използват голяма част от производителите на главини. Освен с прецизно действие, механизмът на Chris King се отличава и с голяма товароносимост и издръжливост. Същите качества са характерни и за главините като цяло, тъй като използват масивна ос с диаметър 19,5мм и висококачествени лагери, за които е осигурен и реглаж на натягането. Що се отнася до регулярната поддръжка, тя е проста и се извършва само с шестогран 2.5мм и ножче. Всичко това позволява на производителя да предоставя 5 годишна гаранция за продуктите си.

И така, да се върнем към новата главина, за която важи всичко, казано в горния абзац. ISO 150 се предлага в 9 различни цвята. Отворите за спици са 32 или 36. Теглото е 336 грама – достатъчно лека, без да е „шампион” в класа си. Препоръчителната цена на новия продукт е 370 щатски долара.

Що се отнася до главината за велосипеди с фиксирана предавка, тя не е изцяло нова – просто вече отговаря на международния стандарт за закрепване на ротори с 6 болта, т.е. премахната е необходимостта от преходници и разправии с тях.

Чашките с размер 1.5 също са отдавна очаквано допълнение. Те се характеризират със същото високо качество на изработка и издръжливост на лагерите, както останалите такива продукти на компанията и се продават с 10-годишна гаранция. Дори и най-претенциозните естети (или пък „позьори”) вероятно ще успеят да си харесат някой от цветовете, предлагани от Chris King.

За повече подробности:
http://www.chrisking.com/

Коментари във форума

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>