Magura 2008

Германският производител е подготвил доста новости за следващия сезон, както при спирачките, така и при вилките и задните амортисьори. Ето по-важните от тях:

Моделът Louise, който бе обновен за 2007г, ще претърпи още няколко промени, добавящи някои нови екстри. Такава е например възможността за обезвъздушаване без отваряне на капака на резервоара, наречена от производителя Easy Bleed Technology. Освен това конструкцията на гривната за захват към кормилото вече е с панти за още по-лесен монтаж. Спирачката ще се предлага с три различни лостчета – най-евтината модификация е с алуминиево лостче, което има само реглаж на отдалечеността от кормилото. При модификацията BAT (Bite Adjust Technology) е добавена и врътка за реглаж на контактната точка на накладките, а най-скъпият вариант включва и карбонова ръкохватка. Спирачният апарат също е претърпял промени, за да предложи по-добро охлаждане на системата чрез т.нар. Heat Eater – специални накрайници за маркуча при влизането му в апарата, които имат малък радиатор за по-добро отвеждане на топлината. Освен това позицията им може да бъде променяна в рамките на 45 градуса с оглед по-доброто повеждане на маркуча. Спирачният диск при версиите BAT и Carbon също е нов и предлага 15% по-добро охлаждане. Той се предлага с размери 160, 180 и 203мм и във варианти за 6 болта или CenterLock. Теглото на различните варианти започва от 439 грама при Louise Carbon и 445 грама при другите две модификации. Magura Louise BAT явно е успяла да впечатли и журито по време на изложението Евробайк, където спечели бронзов медал в категорията компоненти.

Докато сме на тема спирачки, струва си да отбележим и добавянето на 203мм ротор като опция при моделите Marta SL и Marta – с него тeзи супер-леки спирачки стават подходящи и за All Mountain велосипеди, където се изисква повече спирачна мощ (а е добре известно, че Marta притежава достатъчно такава дори и със 160мм диск). За мнозина обаче още по-радостна ще е новината, че Marta SL ще се предлага и в допълнителен нов цвят – червен.

При вилките за крос-кънтри има ново попълнение в лицето на Durin. 32мм горни тръби, 80 или 100мм ход и тегло 1450 или 1480 грама (в зависимост от хода). Ако не сте забелязали, дори и тази лека вилка е с двойна арка, което според Magura осигурява най-добро съотношение между тегло и здравина/коравина. За някого това може и да са празни приказки, но обърнете внимание на факта, че производителят допуска този модел да се ползва със спирачни дискове до 210мм! Амортизацията се осигурява от системата Albert Select, допълнена от DLO (Dynamic LockOut) и дистанционен контрол. DLO позволява да заключите вилката, запазвайки част от хода активен, за да не се получава твърде груба возия. Към вилката получавате и помпа за пневматичната й пружина.

Следващият нов модел за 2008г. е Laurin 130 FCR – регулируем ход 100-130мм (при това дистанционно, от кормилото, оттам и съкращението FCR – Flight Remote Control), амортизация Albert Select с регулируема платформа за педалиране, двойна арка и тегло около 1,9кг. Освен уши за дискова спирачка по стандарта IS, вилката има и отвори за монтаж на хидравлични спирачки за капла, каквито все още се намират в каталога на Magura.

Останалите модели на германския производител можете да видите в интернет на адрес: http://www.magura.com/

Етикети: , , , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>