Rock Shox Boxxer Air Pump

Когато по байка ми се появиха амортисьори с пневматични пружини, покупката на помпа за тях стана наложителна. Симо от One Distribution (вносителите на Rock Shox) ми предложи два варианта, от които избрах по-удобния за мен – комбинирана помпа, която може да се използва и за окачване, и за гуми. Точно такъв е моделът Boxxer Air Pump – телескопична универсална помпа с манометър, струваща 59лв. Тя се оказа от този тип продукти, които впечатляват собственика си все повече с всяко следващо ползване… или поне при мен се получи така. 

На пръв поглед Boxxer Air Pump изглежда като всяка друга помпа за окачване, но при по-внимателно вглеждане и употреба се забелязват цял куп полезни детайли. Манометърът може да се сваля, за да наместите по-удобно помпата в раницата. Маркучът се завърта, за да си осигурите удобно положение при помпане, а „главата” на маркуча се завива към вентила свободно, така че не се получава усукване и няма нужда да въртите помпата (пази Боже!) . Към нея има и приставка за френски вентил, която е изключително полезна и удобна. Само внимавайте да не я изгубите някъде!

Както казах, помпата е телескопична – ако я използвате за окачване, нуждаете се само от горното (тънкото) бутало, а за гуми се включва и долното, което осигурява по-голям обем въздух до по-ниско налягане. В разгънат вид Boxxer Air Pump е с внушителна дължина, но в събрано положение размерите й са нормални, а ако махнете и манометъра, можете да я сместите почти навсякъде. Теглото на помпата е по-високо от обикновеното заради металния корпус и телескопичния дизайн, но за съжаление порпуснах да го измеря на прецизна везна, тъй като Boxxer Air Pump почти не е напускала раницата ми. (В най-скоро време ще поправя тази грешка и ще добавя резултатите).

В режим за помпане на вилки и шокове Boxxer Air Pump позволява достигане на налягане от 300psi, което е стандарта за такъв тип продукти. Що се отнася до помпането на гуми, не очаквайте то да стане моментално с няколко тласъка на буталото – безспорно на пазара има помпи с подобен размер, които могат да надуят гумата ви по-бързо, но повечето от тях не са предназначени за окачване. Макар и малко по-бавно, Boxxer Air Pump може да ви осигури необходимото налягане.

Ръкохватката на помпата е удобна и може да изпълнява три различни функции – да блокира цялата помпа или само горното бутало, както и да бъде фиксирана под прав ъгъл спрямо буталото, за да е по-удобна за работа.

Цената от 59лв. в началото може да ви се стори малко висока на фона на обикновените помпи за гуми, струващи 10-20лв. Boxxer Air Pump безспорно не е и най-евтината помпа за окачване, но има всички екстри, които ми хрумват и според мен инвестицията си струва, ако имате пневматична пружина във вилката или задния си амортисьор.

За контакти:
OneDistribution
www.onedistribution.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>