Нови и интересни продукти: Oakley Radar, Continental Speedking

Radar от Oakley

Един от безспорните лидери в производството на спортни очила, Oakley, представи своя нов продукт, носещ името Radar. Най-интересното при него са плаките, които имат специално водоотблъскващо покритие. Единственият друг модел (засега), използващ подобна технология, е Flak Jacket. Защитният слой пречи на водата и мазнините да се задържат върху плаките и улеснява значително почистването им, дори и с ръка (при проливен дъжд например). Той препятства дори запрашаването, което често се дължи на статичното електричество, привличащо частиции, „реещи се” из въздуха. Всичко това допринася за максимална яснота, когато гледате през очилата, дори условията да са неблагоприятни.

Разбира се, подобни иновации вървят ръка за ръка с високи цени, особено при Oakley – цената на Radar ще е от 155 до 235$ в зависимост от плаките, включени в комплекта. Моделът се предлага със „стъкла“ в три различни форми, всяка от тях в няколко цвята, така че избор определено не липсва!

За повече подробности:
http://oakley.com/

Continental Speed King

 

Ако търсите универсална и лека гума за крос-кънтри, новият модел на Continental може би ще успее да ви изкуши, поне ако се вярва на твърденията на производителя. Всъщност той определя Speed King като гума за маратон, предлагана в два размера – 2.1 и 2.3. Именно целевото предназначение е задало и основните изисквания към гумата. От една страна, да се държи добре при максимално широк спектър от терени и условия – изпълнението на тази задача е възложено на шарката, която е с разредени бутони, като страничните са по-високи и остри, за да поддържат сцепление в завой дори при по-проблемни настилки, а централните са по-ниски и оптимизирани за намалено съпротивление при търкаляне. Новият материал Black Chili, за който писахме наскоро, също подпомага доброто поведение на някои от модификациите на Speed King. Второто важно изискване е за ниско тегло и ако се съди по таблицата в сайта на Continental, тази задача също е изпълнена повече от успешно (из мрежата вече има и други потвърждения за това). Преценете сами – вариантите с размер 2.1 са с тегло от 400 до 560 грама, а тези с широчина 2.3 – от 500 до 600 грама. За всеки размер има по 4 модификации – с телен борд, със сгъваем борд, с DuraSkin (повишена защита на стените) и Supersonic (най-лекия вариант). 

За повече подробности:
http://www.conti-online.com/

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>