Новият Turner DHR

Да, през 2007г. тази известна (в САЩ) рамка за спускане се появи в нова премяна. Най-съществените визуални промени са в предната част – за мен лично е трудно да реша старата или новата ми харесва повече, но със сигурност по критерия външен вид моделът на Turner e един от фаворитите ми на DH фронта. По-важното в случая може би е това, че теглото е с 600-700 грама по-ниско, което повечето хора основателно биха отбелязали като плюс.

Окачването (едноставно с допълнителни връзки между рамото и задния амортисьор) и ходът на задницата (8,5 инча, т.е. около 220мм) остават непроменени. Геометрията обаче е направена още по-състезателна, благодарение на опита, натрупан през 2006г. в кръговете от СК. Челният ъгъл е 65 градуса, средното движение е свалено малко по-ниско, а рамката като цяло е по-компактна, което според създателите й допринася за улесняване и подобряване управлението на байка.

Останалите подробности са характерни за много от съвременните DH рамки и едва ли ще изненадат някого: средното движение е с ширина 83мм и уши ISCG за монтаж на водачи, задната ос е 150х12мм, като има и други накрайници, позволяващи използването на Maxle или на главина Saint, лагерите на основната става са ролкови и с голяма площ, за да понасят големите натоварвания.

За повече подробности: http://www.turnerbikes.com/
 
Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>