Кратки новини #31

Wheels of Speed

Така се казва „световното състезание по спускане”, което ще се проведе в рамките на Sympatex Bike Festival от 1 до 3 юни във Вилинген, Германия, където са се провеждали и кръгове от СК. Защо ви занимавам с това? Първо, защото на състезанието ще бъдат поканени някои от най-големите „звезди” в спускането, т.е. ще бъде интересно. И второ, защото освен клас за професионалисти, ще има такъв и за аматьори – може пък някой да се заинтересува, особено при общ награден фонд 30000 евро… Във всеки клас до участие във финала ще бъдат допуснати 40 състезатели.
Повече информация търсете на адрес: www.wheelsofspeed.de


Финансови резултати на Shimano за 2006 г.

Според обявените наскоро от японския гигант данни приходите на компанията за 2006г. са се увеличили с около 1.5%, достигайки малко над 1 милиард евро. Инетересното е, че въпреки този ръст, нетната печалба за изминалата година е с 15,9% по-ниска от предходната и възлиза на 86,8 милиона евро. Наблюдатели веднага заподозряха като причини поскъпването на някои суровини и материали и увеличаване на дела на евтините компоненти с по-малък марж, продавани в Китай. Добавена е и малко статистика. Продажбите са разпределени както следва: 72.1% – велосипедни продукти, 25,9% – риболовни принадлежности и 2% – други. Европа е била най-големият пазар с дял в продажбите 39%, докато в Америка те са 16,5%, в Азия 27,1%, в Япония 15,1%, а в останалите части на света 2,3%.


Hayes и Manitou

Може би не сте забравили, че към края на 2006г. Hayes Bicycle Group купи Answer Products, производител на продуктите с марка Answer и Manitou. Наскоро бяха обявени и първите промени, които ще произтекат за закупената компания след тази сделка. През 2008г. всички вилки на компанията ще бъдат произведени в САЩ. Целта е качеството да бъде повишено и гарантирано. Това означава, че в производство ще останат моделите R7, Nixon, Minute, Gold Label и Travis. Останалите, по-ниски класове, ще бъдат спрени. Задните амортисьори обаче ще продължат да се правят в Тайван.

Между другото, самата компания Answer Products вече е преименувана на HB Suspension Products.

Освен Answer/Manitou, Hayes Bicycle Group е собственик и на марките Wheelsmith и Sun Ringle. В тази връзка компанията обяви и плановете си за интегриране на подразделенията на едно място, в щата Уисконсин, САЩ. Там ще е главният център, като ще се запазят и подразделенията в Тайван и Китай (за производство) и в Европа (за обслужване продажбите на Стария континент).


Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>