Кратки новини #30

Първи слухове за Sram 2008…

Голямата новост от американския производител за следващия сезон ще са задните амортисьори. Поне такива са предварителните информации.

Не че досега RockShox (собственост от няколко години на Sram) не правеха шокове, но явно са решили, че е дошло време да навлязат по-сериозно на този пазар, както с пневматични, така и с амортисьори с метална пружина.

Разбира се, за повече подробности ще трябва да изчакаме официалната информация за медиите, но се очаква да има някои нови решения в областта на амортизацията, например „двоен” контрол на връщането, т.е. при висока и ниска скорост на разгъване.


UCI затяга допинг контрола – това стана ясно от скорошно изявление на съюза. Програмата за борба с използването на забранени субстанции е наречена „100% срещу допинга” и включва значително увеличаване на броя и честотата на вземаните проби, разширяване на кръга от състезатели, които ще бъдат проверявани и др. Макар че допинг скандалите засягат най-вече шосейното колоездене, те в никой случай не подминават и планинското, така че мерките вероятно ще засегнат и МТБ отборите.


Тази година фрийрайд фестивалът Crankworx ще се проведе от 21 до 29 юли. Разбира се, в канадския курорт Уислър. Ако имате път натам, имайте го предвид 😉
Сайтът на проявата е www.crankworx.com         


The Collective, групата творци, създатели на едноименния филм, който се превърна в един от най-добрите примери за кинематография при снимане на планинското колоездене, са подхванали третия си проект, който е с работно заглавие „Четири сезона”.

Новината дойде от Великобритания, мястото на първите снимки, с главен герой Стив Пийт. Според наличната информация новият филм ще се снима поне година и се очаква да е готов през април 2008г. Желанието на авторите е да го направят по-различен от The Collective и Roam, поради което филмът ще се фокусира върху няколко известни колоездачи, опитвайки се да навлезе по-дълбоко в личната им сфера и да предаде повече подробности за това кои са те, какво правят и защо.

Звучи амбициозно и трудно, но защо пък не?

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>