Nissan стана основен спонсор на СК

Известният японски производител на автомобили Nissan, който в последните години предлага на пазара цели няколко модела с повишена проходимост и задвижване 4х4, стана главен спонсор на кръговете от Световната купа, организирани от UCI (Международен колоездачен съюз). Всъщност, за да няма недоразумения, точната „длъжност“ на Nissan е title sponsor, което ще рече, че марката е добавена към името на веригата от състезания. Принципно ангажиментът на Nissan е поне до 2009г. Shimano пък остава „представящ спонсор“, което се вижда и от логото на състезанията.

През 2007г. ще има общо 11 прояви в рамките на СК. Някои ще включват състезания само в една дисциплина, други ще събират накуп няколко различни формата. Календара на състезанията можете да видите ТУК, но имайте предвид, че единият от кръговете (този в Ейнджъл Файър на 30 юни – 1 юли) отпадна (засега), след като американският курорт оттегли домакинството си.

Както виждате, първото състезание ще бъде съвсем скоро, на 17 март.

Наскоро бе обявен и списъкът на отборите, регистрирани в UCI за участие в СК. Можете да го видите ТУК, а с кликване върху името на всеки отбор ще разберете кои състезатели карат за него и разни други подробности. Припомням, че това не са всички тимове, които ще участват в СК – регистрацията към UCI осигурява посочване на името на отбора в класиранията и други такива „екстри“, но не е задължително условия за участие.

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>