Кой за кого ще кара през 2007 г.

Зимата определено не е най-благодатния сезон за разнообразна информация, но пък определено е наситена с клюки и слухове за нови продукти, нови спонсори, нови състезания. Разбира се, в един момент повечето слухове се превръщат в официални новини и в настоящата статия ще ви занимая накратко с някои от най-известните „назначения“, случили се напоследък в отборите по планинско колоездене на международната състезателна сцена. С наближаването на пролетта и новия състезателен сезон, вероятно ще видим и продължение. Засега обаче разполагаме с това:
Белгиецът Роел Паулисен ще кара отново за Cannondale, след като сключи двугодишен договор с американската компания. ХС отборът, чиито втори основен спонсор е производителят на гуми Vredestein, включва също звездите Каши Лойхс (Нова Зеландия) и Фредрик Кесякоф (Швеция).

Бен Бойко, една от новоизлюпените знаменитости на фрийрайда с добри класирания в няколко slopestyle състезания през 2006г. (включително Crankworx), през 2007г. ще кара за канадската марка Norco.

След десет години партньорство с Rocky Mountain Ричи Шлей, един от най-известните фрийрайдъри в света, който бе неизменно сред главните герои в първите филми за този тип каране, прекрати договора си с канадската компания и си намери нов спонсор в лицето на германския производител Rotwild.

Брендън Феърклоф, една от младите надежди на британската DH сцена, ще кара в един от най-сериозните отбори по спускане – Team G-Cross Honda, наред с Грег Минаар. Покрай тази новина стана ясно и това, че тимът ще участва в националните серии на Велокобритания.

Андорският производител Commencal, за чиито велосипеди писахме преди време, явно е решил да „работи на едро”, защото подписа договор с цялото семейство Атертън от Великобритания, в чиито състав влизат братята Дан и Джий и сестра им Рачел. През изминалата 2006 година и тримата регистрираха многобройни успехи на състезателната сцена, не само в Кралството, но изобщо в кръговете от СК, с което дадоха сериозна заявка за все по-силно британско присъствие в големите състезания. През 2007г. те ще карат за отбора Animal-Commencal редом до Седрик Грасия, а очакванията на Макс Комансал за успехи едва ли са необосновани.

Роберт Гебауер е най-новото попълнение в един от най-успешните ХС отбори в момента, Multivan-Merida, където ще кара редом с Гун-Рита Даале, Ралф Наф и Хосе-Антонио Хермида. 19-годишният австриец спечели Световното първенство при младежите за 2006г. и има силни изяви в триатлона, а влиянието на толкова известни съотборници едва ли ще се отрази лошо на кариерата му.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>