Накратко за техническия семинар на Веломания

Защо накратко? Тъй като по здравословни причини не успях да присъствам, за да ви разкажа по-подробно. Поради същата причина е и забавянето във времето, но ето, че вече имам и няколко снимки от срещата, които да допълнят информацията за нея.

Какво представлява този семинар? Той се проведе на 14 февруари и е насочен към дилърите на Веломания и Drag, а целта му е да бъдат запознати с някои актуални технологии, както и с правилното сервизиране на подбрани компоненти, внасяни у нас от фирмата. По това той се отличава от продуктовия семинар (този за 2007г. е отразен ТУК), на който се набляга на характеристиките и новостите при компонентите и велосипедите, а не на сервизирането им. Всъщност, най-лесно ще добиете представа за тематиката на срещата от обобщението на програмата по-долу.

А защо ви занимавам с този семинар, след като е предназначен за дилърите? Логичен въпрос, доколкото подобно събитие едва ли засяга пряко крайните потребители. Но все пак, освен че на някого може чисто и просто да му е интересно какви теми са били обсъждани тази година, има и една друга полза – ще знаете какви нови знания (и умения евентуално) са придобили дилърите на Веломания из цялата страна. Да, същите тези от снимката, от чиито магазини вероятно пазарувате и в чиито сервизи някои от вас оставят байковете си за ремонт.

Ето каква беше програмата на семинара:

Рамки – профили, тръби, материали, геометрия и размери на рамките DRAG и Dragomir
Гаранции и гаранционни условия. Нормално износване и неправилна употреба на велосипеди и компоненти. Процедура за рекламации.
Weldtite – типове смазки, видове и области на приложение – гост-лектор Крис Дженкинсън – „Weldtite Ltd” – Export sales manager. Въпроси и отговори
Монтаж и поддръжка на главини с вътрешни скорости
Амортисьори Marzocchi – настройка, особености и амортисьорни системи
Настройка на велокомпютри Sigma с помощта на FAST SETTING BOX
Internet базирани данни за обслужване на дилърите на Веломания
Практически упражнение Първа група (разглобяване на вилки)
Практически упражнение Втора група (пълнене на дискови спирачки; капли – плетене и центроване)
Тест за сертифициране на оторизирани сервизи за представляваните от Веломания марки

Както вече отбелязах, нямах възможност да присъствам лично, но за някои части от програмата знам, че са били доста интересни – например тази за Weldtite, където е бил прожектиран филм за производството на продуктите им, което дори и в наши дни се осъществява във Великобритания. Представено е било и сравнение на някои смазки на марката с конкурентни продукти, в което резултатите са били „меко казано“ много добри. Доколкото имам представа от предишни издания на този семинар, практическите занятия сигурно също са били на ниво.

Ето и малко снимки, за да добиете представа за срещата:


Тръби, рамки и геометрия – лектори Сергей Кузов и Людмил Узунов


Част от продуктите на Weldtite

Weldtite – лектор Крис Дженкинсън
Смяна на масло на вилки Marzocchi – Мартин Симеонов

Обезвъздушаване и пълнене на дискови спирачки Shimano – Любомир Тодоров

Настройка на велокомпютри Sigma – Бисер Тошев

Ice Tool – още една марка инструменти с добро качество и рзумни цени, които вероятно ще видим на нашия пазар.

Разглобяване на вилки SR Suntour

Наплитане и центровка на колела – Пламен Пенев

Разглобяване на вилки SR Suntour – Борислав Дулев
Пак игра с дисковите спирачки…

Дилърите решават тест за сертифициране за сервиз на марките на Веломания. Добрата новина – всички преминаха прага от 60т. Но все още има място за подобрения, тъй като никой не достигна максимума от 100т.

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>