Кой за кого ще кара през 2006 г., част 2

Както обещах, ето още малко информация за отборите и спонсорствата на международната състезателна сцена през 2006г.:

Браян Лоупс ще кара с продукти на Marzocchi, които са новият му спонсор наред с GT/Hyundai, Oakley, Shimano, и др. В последните няколко години шампионът по 4-крос караше с Fox. Нови спонсори на Браян за следващите две годни ще бъдат и Hayes/Sun Ringle и Kenda.

Джоф Гюлевич (фрийрайд) подписа за още две години с Cove.    

Професионалният отбор Luna Chix, съставен изцяло от представителки на нежния пол, през 2006г. ще включва Химена Флорит, Шони Ванландингам, Катерина Ханусова и Джорджия Гоулд. Те ще се състезават в дисциплината крос-кънтри. Марла Стреб ще участва в избрани състезания по спускане, но ще има и чисто представителни функции, както и Алисън Дънлап, която ще помага на по-младите състезателки от отбора в тренировъчния процес и ще координира дейността на тима.

Ники Гудекс, за която е ставало дума във Форумите на МТБ-БГ, талантлива австралийска състезателка по ХС и DH, която същевременно се изявява и като фотомодел, подписа договор със Scott USA (след като дълги години караше за Intense).

Cannondale привлече в отбора си и фрийрайдъра Уейн Гос.

Дарън Береклот подписа договор със SRAM и ще кара с компоненти на компанията през настоящия сезон.

Професионалният фрийрайд отбор на Rocky Mountain, наречен Froriders, през 2006г. ще включва три от най-големите имена в този вид каране – Уейд Симънс, Ричи Шлей и Томас Вандерхам. Наред с тях в отбора са привлечени и някои подрастващи таланти. Другият основен спонсор на отбора е софтуерната компания Business Objects, а компонентите, с които са окомплектовани байковете на Froriders, се доставят от Shimano, Marzocchi, Nokian, Easton и др.

Джеф Леноски (trial/street) продължи договора си със SRAM за още две години.   

Барт Брентженс (Холандия) и Роел Паулисен (Белгия) са двете ключови имена в ХС отбора на Giant за 2006г. Те ще участват главно в международни състезания (СК и Световните първенства), докато трима други атлети ще се борят за националните титли във Великобритания (Оли Бекингсейл), Германия (Щефан Заан) и Австрия (Мартин Кралер).

Фабиен Барел (Франция) и Трейси Моузли (Великобритания) ще продалжават да гонят победата и през настоящия сезон с DH отбора на Kona/Les Gets.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>