Нови и интересни продукти: GT DH-I и Lopes-55

За продуктите на американската компания GT сме писали неведнъж. Повечето от вас сигурно знаят и за перипетиите в развитието на марката (сега собственост на Pacific Cycle), и за окачването I-Drive, и за постиженията и приключенията на Браян Лоупс и Ханс Рей, които от години са лица на компанията. Но сега няма да повтарям тези истории, а се насочвам директно към двата най-нови модела в каталога за 2007г.

Единият от тях е за спускане и всъщност е добре познат на публиката още от представянията си като прототип по велоизложенията от миналата година. Не, не става дума за онзи байк със скоростната кутия (всъщност приспособена за целта главина с вътрешни скорости на Shimano), а за другия, с „дебелата” монокова рамка и системата на окачване I-Drive, която може и да не е най-новата и популярна в момента, но въпреки това се радва на добри отзиви през изминалите години. DH-I се предлага в два варианта – рамка и цял велосипед. Ходът на задницата е 220мм, а задният амортисьор е Fox DHX 5.0, като това съвсем не е единственият компонент от висок клас в байка – вилката Rock Shox Boxxer WC, спирачките Avid Juicy 7, колелата DT Swiss и смесеното движение от компоненти Sram X.0 и Shimano Saint допълват списъка. Геометрията на рамката определено е оптимизирана най-вече за спускане. Теглото от около 18кг също е плюс в тази насока. Освен дизайнът на монококовата рамка, други интересни детайли по нея са карбоновата „кула” за седалката и задната 12мм проходна ос Maxle с лост за бързо сваляне. Цената на целия велосипед е 5500 щатски долара.


Другият нов модел е твърдак и носи името на Браян Лоупс. Рамката е базирана на модела Zaskar, но е с 4Х геометрия и е изпълнена в черно и бяло, допълнени от цветовете на Световното първенство. Вилката с марка Marzochi също е с красноречиво име – 4X WC – с 80мм ход и реглаж на сгъването и връщането. Останалите компоненти, логично, са допълнени от спонсорите на известния състезател – гуми Kenda, движение Shimano, спирачки Hayes. Цената на Lopes-55 в САЩ е 2500$.

За повече подробности:
www.gtbicycles.com
Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>