Bike Weekend 2006, ден трети, спускане

След два дни тренировки днес бе време спускачите да излъчат победители в своята дисциплина, по трасе, изпълнено с допълнително направени препятствия, което го направи интересно и беспорно едно от най-добрите до момента у нас. Участниците бяха много, всички показаха здрав дух и желание за победа, с което заслужиха овациите на многобройната публика. Някои от тях проявиха истинско геройство. Калин Рахнев (Sprint Bike Team) падна в началото на трасето (под лифта) и си удари лошо китката, макар че това не пролича при карането му, дори и при финала. Шампионът на България за 2006г. завърши на второ място, а впоследствие се оказа, че има фрактура на ръката (без разместване), с която е карал до долу! Подобен е случаят и с румънеца Сорин Парау, който след контузия в събота по време на 4-кроса, беше с подута и болезнена китка и завърза ръката си за кормилото, за да може да кара достатъчно стабилно! Победителят при мъжете в днешното състезание – Димитър Гайдов (Ram Bikes) също претърпя контузии в предишните два дни и на финала караше с подутина и болки в ръката.


Победителят при юношите – Стефан Василев (Ram Bikes) – показа стабилно каране и в трите дни, без нито една контузия. На второ място завърши съотборникът му Йоан Цанков, а трети остана Росен Ковачев (Drag), който за втори път тази година стана жертва на нелеп инцидент по трасето, довел до загуба на време (този път падане на глава, предизвикано от голям камък, свлякъл се на трасето точно след един от най-трудните виражи). При жените №1 (без конкуренция) стана Илинда Евтимова (Ram Bikes), която пък финишира със спукана гума. В клас HT най-бърз беше Валери Георгиев (Велос-Варна).


Най-доброто врме за деня, дадено от Димитър Гайдов. Пълното класиране във всички дисциплини можете да намерите в сайта на Bike Weekend.


И днес имаше много падания. Страшни падания, от които ти спира дъхът. Това безспорно е част от вдигането на летвата, което при спускането се изразява в увеличение на скоростта. Дори и при много спънато трасе е трудно да се каже, че претендентите за първи места някъде карат бавно, а когато сгрешат, резултатът е стряскащ (поне в първия момент). При един от инцидентите днес велосипеда на Руси Славов излетя от трасето и се вряза в публиката, при което пострада (за щастие сравнително леко) един човек и фотоапаратът му. Bike Weekend 2006 ще бъде запомнен и с подобни сцени.


Привързаната към кормилото ръка на Сорин Парау!

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>