Bike Weekend 2006, ден втори, XC и 4X

Горите над Симеоново едва ли са виждали някога толкова хора накуп в съботен следобед, колкото се наредиха край трасето за 4-крос днес около 16:00ч, за да наблюдават квалификацията и финала на първото българско състезание в тази дисциплина. Както казах още вчера, трасето бе тясно в сравнение с пистите в Европа и Северна Америка, така че бе трудно да се постигне обрат след влизането в първия завой, но се случиха и едно-две размествания в долната част. Състезателите демонстрираха много борбеност и завидна издръжливост, като се има предвид, че трябваше и да избутват байковете си до старта. Повече информация и снимки ще има в подробния репортаж. Засега ще кажа само, че двама от румънските състезатели, които имат повече опит от нас в тази дисциплина, след стабилно и атрактивно каране заеха първите две места – Сорин Парау и Геза Кинда, а трети (и най-високо класирал се сред българите) стана Симеон Стоилов (Ram Bikes).


Надпреварата бе зрелищна, но и доста страшничка – само за два часа станахме свидели на няколко падания, при това съвсем не безобидни. Те предизвикаха струпвания на публиката и доста спирания на дъха, но за щастие днес до сериозни контузии не се стигна (вчера един състезател счупи ръката си). Очевидно е, че с подобряването на нивото и карането на участниците, грешките водят до по-опасни падания, особено когато по трасето има не един, а цели четири души.


Да не забравяме, че днес бе и стартът в дисциплината крос-кънтри. Участието в нея едва ли може да се нарече масово (този уикенд край Стара Загора се провежда и велорали!), но надпреварата като цяло бе оспорвана. Пръв при мъжете стана Игнат Синицин (Велос – Варна)(на снимката), а при юношите Ивайло Каракиков (Велона – Русе).


По-наблюдателните със сигурност забелязаха този интересен прототип на Ram Bikes… Horst Link, непрекъсната седалкова тръба, достатъчно ход. Говори се, че и теглото е доста ниско.


Завършвам отново със снимка от състезанието на деня – старта по 4-крос – с пожелание за още подобни прояви в бъдеще. Класирането от днес можете да намерите в сайта на Bike Weekend.

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>