Bike Weekend 2006, ден първи, тренировки

Тъкмо се връщам от Симеоново, където цял ден тренирах снимане в долната част на трасетата за спускане и 4-крос, която е обща за двете дисциплини.


Всъщност, все още не е ясно дали форматът ще е 4-крос или дуал, т.е. двама или четирима ще се спускат едновременно по трасето. Причината е в ширината на „пистата“, която е ограничена по обективни причини.


На практика който пръв вземе преднина, има пълните шансове да спечели своя кръг, освен ако не оплеска нещо. Не, че няма къде да го направи…


Разбира се, трасето над Симеоново не може да се мери с никое истинско 4х трасе, но това изобщо не пречи на хората да се забавляват по него и то доста.


За мен беше много интересно да наблюдавам и напредъка в уменията, който бе ясно забележим в рамките на днешния ден. Утре със сигурност ще е още по-интересно, тъй като състезателният елемент (дали двоен или четворен, няма значение) ще е много по-засилен.


Днес при едно от малкото спускания на четирима едновременно се получи хубаво меле след големия вираж и преди поредицата от падове/скокове след него. Обърнете внимание на задната част от кадъра!


През тези буци е по-добре да не се минава – те са за забавяне и отсяване на състезателите, в случай че при достигането до тях групата все още не се е разкъсала, тъй като след това трасето става по-тясно.


Що се отнася до трасетата за спускане и крос-кънтри, за тях ще докладвам утре, когато вече би трябвало да имаме и първите класирания от Bike Weekend 2006.


Между другото, ето още нещо, което утре вероятно ще е готово.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>