Последните продукти от серията XTR’07…

…бяха официално обявени от Shimano. Това са курбелите FC-M970 и три предни дерайльора.

Курбелите и средното движение с външно разположени лагери са комплект и тежат едва 776 грама. Още по-важното е, че според Shimano издръжливостта на венците е увеличена (при средния венец със 100%), без да е повишено теглото. За целта големият венец е с ново никелово покритие, а средният е с конструкция от титан и карбон. Има промяна и в начина на монтаж на левия курбел, което прави инсталацията по-лесна и в същото време спестява няколко грама. FC-M970 се предлагат във варианти 44-32-22T и 44-32-24T и в седем различни дължини – от 165 до 180мм.

Предните дерайльори се отличават с лекота и корава конструкция, благодарение на т.нар.wide link технология (разстоянието между двете стени на „кафеза” е по-голямо). Разбира се, „Х”-логото на групата е интегрирано в дизайна им. Два от моделите се прикачат към седалковата тръба (с горно и долно люлеене, гривните им са съвместими и с трите стандарта), а третият е Е-type (т.е. прикрепя се към средното движение) с горно люлеене. Най-лекият тежи 125 грама.

С тези последни попълнения XTR’07 доби завършен вид и безспорно ще бъде една от най-скъпите, най-леките и най-високотехнологични групи компоненти през следващия сезон. Очаква се продуктите да са на пазара през месец Октомври тази година.

Коментари във форума

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>