Нови и интересни продукти: FSA 2006

Full Speed Ahead (FSA) е един от най-известните производители на чашки, курбели, средни касети, кормила и други компоненти, за чиито продукти отдавна не сме писали на страниците на МТБ-БГ. А компанията в никой случай не изостава от тенденциите, наблюдавани при техните конкуренти – външни лагери на средното движение, използване на карбон и т.н. Затова ще направим кратък преглед на най-новото от каталога на FSA за 2006 г.

Като че ли най-много са новостите при курбелите. За ХС най-новата добавка е Team Issue MegaExo – продукт, който в миналогодишния каталог беше за стандарта ISIS, но през 2006г. е напълно обновен и се предлага с външни лагери за средното движение (при FSA системата от касета с изнесени извън рамката лагери и ос с голям диаметър, закрепена трайно към единия курбел, се нарича MegaExo). Използваните материали са на най-високо ниво – карбон за курбелите, алуминий 7075 Т6 за венците (44-32-22Т, CNC фрезовани) и болтовете, Cr-Mo за оста на средното. Теглото на пълния комплект е 870 грама.

Същото се е случило и с модела Afterburner, който вече е комбиниран с касета MegaExo. За разлика от по-скъпия Team Issue, тук курбелите са кухи, изковани от алуминий 6061. Останалите характеристики не са много по-различни.

За тези, които имат нужда от най-здрави компоненти (спускачи, фрийрайдъри и т.н.) FSA са разработили новата система MegaExo Quad. Последната дума показва, че средното движение използва общо четири капсуловани лагера, по два от всяка страна, изнесени в чашки извън рамката. Има два такива модела: Gap MegaExo Quad е с курбели от алуминий 6061 Т6, два венеца (32-22Т или 36-22Т) и поликарбонатна предпазна плоча. Теглото на комплекта е 1270 грама. Gravity MegaExo Quad е със сходни характеристики, но само с един преден венец и без предпазна плоча, което намалява и теглото му до 1050 грама.

Има и нови карбонови колчета за седалка – моделите K-Force Carbon SB.25 (с 25мм изнасяне назад) и K-Force Carbon SB.0 (без изнасяне назад).

От тази година FSA предлагат и нови извити кормила, както карбонови, така и от алуминиеви сплави, чиято отличителна черта е малкото издгане – 18мм.

Компанията вече загатва и за някои новости за 2007г. като нови компоненти за спускане/фрийрайд например. За тях ще ви информираме като му дойде времето. Дотогава не пропускайте да разгледате и останалите компоненти с тази марка. FSA (заедно с някои дъщерни марки) са най-големият производител на чашки (над 2 млн. броя годишно) и предлагат богат асортимент от модели. Компанията отделя голямо внимание и на компонентите за шосейно колоездене, където също има какво да се види.

За повече подробности:
http://www.fullspeedahead.com/

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>