Кой за кого ще кара през 2006 г.?

Ето в телеграфен стил някои от спонсорствата на известни колоездачи за следващия сезон:

Камерън Зинк (екстремен фрийрайд) ще кара с велосипеди Haro. Друг основен спонсор на 19 годишния американец е SRAM.

Кайл Ебет (фрийрайд, Dirt Jump) ще кара за Scott USA.

Стив Пийт, след 4 години в Orange, от 2006г. ще кара за Santa Cruz Syndicate, с които има 3-годишен договор. Така Пийти стана съотборник на друг основен претендент за големите титли – Нейтън Рени. Кърт Ворайс също остава в тима, а още по-радостна вест е завръщането на Джон Уодъл, който се възстанови след тежко падане на глава преди 2 години, което замалко да сложи край на кариерата му. Младият австралиец бе в кома, но в последствие показа невероятна воля в превъзмогването на тежката травма и след усилени тренировки той вече се състезава, макар и в други дисциплини – ХС състезания за издръжливост.

Друг известен австралиец в спускането, Сам Хил, поднови договора си с Iron Horse. На „желязно конче” ще се качи и една от най-добрите спускачки на Франция – Сабрина Жоние.

Швейцарският ХС състезател Кристоф Заузер, който е Световен шампион за 2005г., през следващия сезон ще кара за Specialized.

Мик Хана (спускане/4-Крос) смени досегашния си отбор Haro Bikes и премина в Cannondale с договор за две години. Аарън Чейс (екстремно градско каране, Dirt Jump, фрийрайд) също поднови договора си с компанията за същия период.

За сметка на това Седрик Грасия напусна Cannondale и ще кара за френската компания Commencal, собственост на същия човек, който преди време проектираше байковете на Sunn, откъдето започна кариерата на Седрик.

Мигел Мартинес (крос-кънтри) подписа 3-годишен договор с Maxxis-MSC.

Гарет Дайър (фрийрайд) ще кара за Norco. В отбора остават и Раян Лийч (трайъл, градско) и Фион Грифитс (спускане и 4х).

Cannondale и Vredestein сформираха нов ХС отбор, в който ще карат Фредрик Кесяков и Каши Лойхс.

Тод Уелс (ХС) и Ханс Рей (фрийрайд, трайъл) подновиха договорите си с GT. За втория това е двадесета поредна година, в която прочутият германец (макар че повече би му подхождало прозвището „гражданин на света”) ще кара с байкове на известната марка. За GT ще карат и австралиецът Брин Аткинсън, чиято обещаваща кариера в спускането е още в началото си, както и една от най-добрите състезателки по спускане и 4х – Джил Кинтнер.

Ерик Картър (4х, спускане) остава в лагера на Mongoose.

Крис Коварик (спускане, 4х) се завръща (след тежка контузия, която опропасти предишния му сезон) на състезателната сцена с отбора MS – Intense Factory – Racing.

Разбира се, запазваме си правото за още една подобна статия, ако станат известни и други „назначения”.

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>