FOX 2006

В каталога на FOX Racing Shox за 2006г. има няколко модела, които или са съвсем нови, или пък преди не сме писали за тях. Сега ще им отделим по няколко реда, още повече че някои от тях може би ще видим и на българския пазар…
За 2006г. FOX добавиха нова вилка в каталога си, част от серията TALAS (това са вилки за XC, включително и по-агресивно и дори за лек фрийрайд) – X TT. Подобно и на останалите модели, новата вилка е с пневматична пружина и регулируем ход 90-130мм. Най-важното при XTT е инерциалната клапа Terra Logic, за която сме писали много пъти. Осигурена е и възможност за настройване на прага, създаден от нея. Несъмнено това е една от най-добрите „платформи” на пазара, затова не е учудващо, че FOX я комбинираха със системата TALAS за промяна на хода. Другата външна настройка е тази на смекчаването при връщане. Вилката е с тегло 1,81кг.

Подобен модел, отново с означение X TT, т.е. с инерциална клапа, има и в серията Float. Тук ходът е 130мм, има реглаж на прага и на връщането, а теглото е 1,74кг.

За следващия сезон е факт и дълго обсъжданият заден амортисьор от най-висок клас с пневматична пружина – моделът DHX Air. От FOX твърдят, че са успели да постигнат максимална близост в работата на въздушната пружина спрямо металните конкуренти. Освен лекота (теглото на новия продукт е само 450 грама), DHX Air предлага и множество настройки и екстри: платформата Pro Pedal, която тук има цели 15 позиции; специалната клапа за прогресивност Boost Valve (за която сме писали тук) и разбира се външна настройка на връщането, което е с променливи характеристики в зависимост от бързината на сгъване. Амортисьорът се предлага в шест дължини.

FOX добавиха към вилките си и 36 Van RC2 (ляво), която е с 36мм горни тръби, 20мм проходна ос, метални пружини и ход, фиксиран на 160мм. Разбира се, новият модел е по-тежък от FOX 36 TALAS, но въпреки това 2,47кг (по данни на производителя) не са толкова много за подобна вилка.

В ХС лагера има и нова серия, включваща две вилки, чиято основна цел е допълнително снижаване на теглото спрямо досегашните най-леки модели от серията FX. Те носят означение FRLT и имат ход 80 и 100мм и тегло 1,47 и 1,52кг. За разлика от моделите FX, новите вилки не са снабдени с инерциалната клапа, но имат заключване и реглаж на прага, който трябва да бъде преодолян, за да се отключи вилката. Разбира се, има и външен реглаж на връщането, а подпорите са с диаметър 32мм.

За контакти:
www.foxracingshox.com

Етикети: , , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>