Shimano Deore 2006

Още през пролетта ви представихме някои от новите продукти на Shimano за следващата година (тук), но сега имаме още информация, засягаща напълно обновената серия компоненти Deore. Както бе логично да се очаква, много от новостите, характерни за по-високите класове на Shimano, са внедрени и тук. Става дума за Dual Control, Center Lock, Low-Normal и др. Прави впечатление и друго обаче – макар да набляга на нововъведенията, японският производител предлага и компоненти, използващи досегашните технологии, тъй като не е тайна, че някои хора не харесват всичките им иновации. По този начин групата Deore става доста универсална и предлага добър избор на клиента. Ето малко повече за отделните компоненти:


Спирачните лостчета/командите Dual Control се предлагат в два варианта – за хидравлични дискови спирачки и за механични дискове/V-спирачки.

9-скоростните превключватели са комбинирани с дерайльор с капацитет 45 зъба и пружина Low-Normal (пружината качва на по-лека предавка), с което според Shimano се увеличва прецизността и лекотата на превключване. Предните дерайльори са с горно и долно дърпане и са съвместими с плочи с 44 и 48 зъба.

За любителите на класическите Shimano компоненти има и дерайльор с пружина High-Normal, както и палцови команди Rapidfire Plus.

Курбелите са за Octalink, с дължина 170 или 175мм и плочи 22/32/44 или 26/36/48 зъба. Използвана е и технологията Hollowtech, т.е. курбелите са кухи, с което се намалява теглото им.

Хидравличните дискови спирачки BR-M535 са двубутални, с ротори 160, 180 и 203мм. Съвместими са с метални и органични накладки. Разбира се, закрепването към главината е Center Lock.

При V-образните спирачки рамената са удължени, за да се осигури повече място между тях и гумата за калните карания.

Има и отделни лостчета (без команди) за хидравлични и механични/V-образни спирачки.

Главините ще бъдат във вариант със Center Lock шлици (за дискови спирачки) и без такива, за 32 или 36 спици.

Повечето компоненти ще се предлагат в две разцветки – черно и сребристо.

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>