SKS Toolbox Travel

SKS е германска марка за помпи, инструменти, калници и други велосипедни аксесоари, която е добре позната на нашия пазар, където, както и в „останалия свят”, продуктите й се славят с високо качество и функционалност. Toolbox Travel е един от „джобните” мулти-инструменти на компанията, предназначен най-вече за тези, които прекарват дълго време из пущинаците и искат да се подсигурят за повечето ремонти, които може да им се наложи да извършат на пътеката. Затова този модел има цели 18 функции, т.е. замества такъв брой отделни инструменти.

По-конкретно, става дума за следните: шестограни 2, 2.5, 3, 4, 5, 6 и 8 мм, Torx T20 и T25, две ответки (плоска и кръстата), 2 щанги за вадене на външна гума, два гаечни ключа (8 и 10мм), два ключа за спици (G14/G15) и инструмент за верига. Все пак има и една уловка – измежду шестограните 2/2.5мм и ключовете Torx T20/T25 трябва да изберете само по един, в зивисимост от нуждите си. Така ви остават 2 инструмента, които са отделно от полимерната рамка. Това не пречи да ги носите със себе си в удобното неопреново калъфче, което може да се прикрепва и към релсите на седалката. Смяната на тези „допълнителни“ инструменти става с отделен шестогран 2мм (на практика той е 19-ти инструмент в комплекта) и тук е единствената ми забележка към Toolbox Travel – материалът на болтовете, които държат рамката цяла и трябва да се притягат от време на време, ми се стори недостатъчно твърд и трябва да се внимава при затягането им, защото едва ли ще е лесно да намерите същите, ако ги увредите. Разбира се, нямате честа работа точно с тях, така че опасността не е голяма. Теглото на продукта е малко над 200 грама.

Признавам си, че за един сезон не успях да изпробвам всички функции, но тези, до които прибягнах са много удобни. Особено доволен останах от щангите за гуми. Металните инструменти са от хром-ванадиева стомана, което ми дава увереност, че ще издържат достатъчно дълго (засега не са показали почти никакво износване, освен малка промяна в цвета по ръбовете). Разбира се, Toolbox Travel е предназначен за работа „на пътеката”, т.е. за домашна и сервизна употреба отделните специализирани инструменти са доста по-удобни, но пък тук имате най-важните неща на едно място. Имайте предвид, че както с повечето „джбни” инструменти, има някои места, където достигането с тях е по-трудно. В момента се сещам за областта спирачни лостчета/команди и инбусните болтчета 2/2.5мм, намиращи се там, но има и други такива, които е по-лесно да се обслужват с отделни инструменти.

 

Цената на Toolbox Travel е 53лв., което го нарежда сред по-скъпите мулти-инструменти на пазара, но многото функции, високото качество и удобното калъфче оправдават напълно тази инвестиция. С него ще си осигурите един компактен и удобен помощник при каранията, на когото можете да разчитате! Освен всичко друго, този продукт може да послужи и като чудесен подарък.

За контакти:
„Веломания“ ЕООД
ул.“Гюешево“ 83
тел: 8127072
www.velomania-bg.com

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>