Нови байкове от Santa Cruz

Santa Cruz обявиха две нови разновидности, базирани на модела Blur, за който сме писали неведнъж в МТБ-БГ (защото, не крия, това е едно от любимите ми колела). Двата нови байка с окачване VPP са с малко по-тясна специализация – единият се казва Blur Long Travel и е предназначен за по-агресивно каране, а другият е Blur XC – за тези, които са по-състезателно ориентирани.

Blur Long Travel е с 5.3 инча заден ход (135мм), малко по-дълго междуосие, подсилена в областта на челото, с място за по-широка задна гума и с по-малък челен ъгъл, като ще може да поеме вилки с ход до 160мм. Макар че новото колело ще е още по-удобно за надолу, окачването VPP и приемливото тегло гарантират, че ще можете сами да се изкачите до всяка връхна точка. Задният амортисьор е Fox Float RP3. Цената е 1500$.

Blur XC е променен точно в обратна посока. Челният ъгъл е по-голям, базата е по-къса, челната тръба и геометрията „свалят“ кормилото по-ниско, а препоръчителният ход на вилката е 105мм. Освен това рамката е подложена на диета – тръбите са с по-малък диаметър, някои детайли са променени и теглото е сведено до 2.3кг със заден амортисьор Fox Float RP3. Рамката вече е на пазара с цена 1525$.

Освен тези два байка, има и изцяло нов модел, наречен Nomad. Той ще запълни нишата между моделите Blur и VP Free. Разбира се, окачването е VPP, а ходът е 6.5 инча, т.е. 165мм. Рамката побира гуми до 2.5 и може да издържи двукоронни вилки до 180мм ход. Почти всички елементи на рамката са с обли форми, извивки и какво ли още не – на едни това ще се хареса, а на други никак. По-важното е, че теглото остава в приемливи граници, което ще позволи байкът да бъде каран активно и нагоре, макар и не със състезателно темпо. Nomad ще се появи в продажба към края на лятото.

За повече подробности:
www.santacruzmtb.com

Коментари във форума

Етикети: , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>