Shimano 2006

Разбира се, едва ли очаквате да ви представим всички нови продукти, които японците ще „извадят“ за следващия сезон. Някои от тях все още са строго пазена тайна или поне така твърдят малкото хора, които може би са ги виждали… Все пак, има няколко неща, които вече излязоха наяве и вероятно са ви интересни.

Може би най-горещият продукт е палцовата команда от групата Saint. Очевидно Shimano решиха да угодят и на хората, които не харесват командите/лостчетата Dual Control и явно засега японците смятат, че тези хора са най-вече фрийрайдърите и спускачите. Това се подразбира от мястото на новия компонент (в групата за фрийрайд), както и от това, че за момента командата е само една – дясна. Скобата за захващане към кормилото е изпълнена така, че да се монтира от външната страна на спирачното лостче. Командата е за дерайльори low-normal, т.е. пружината качва на по-ниска предавка.

В групата Hone ще бъде добавен курбел с две зъбчатки (32/22 зъба) и предпазна плоча.

Нови отделни спирачни лостчета ще видим в групите XT (на снимката) и LX, отново с мисъл за тези, които не искат да оперират с Dual Control или изобщо нямат нужда от команди. Освен това се подготвят и две нови команди Rapidfire Plus, които ще са в групите LX и Deore. За съжаление все още не са изнесени техни снимки.

Като стана дума за ХТ, Shimano ще продължат да произвеждат старите серии XT и LX за тези потребители, които не са очаровани от нововъведенията на японците, например от споменатите вече low-normal дерайльори.

В средния клас компоненти, от ранга на Deore, ще видим нов комплект колела WH-M565 с общо тегло 2103 грама (предно 961гр./задно 1142гр.), които са наплетени с 24 спици. Главините са съвместими със спирачките на Shimano със захват Center Lock, но каплите имат и спирачен борд, така че да се ползват с V-спирачки. Задната главина е за касети с 8/9 венеца.

Последната новина е, че серията Alivio ще види доста промени за 2006г. Компонентите си остават за 7 или 8 скорости отзад, но с обновен външен вид и по-добри характеристики. Цветовите схеми са две – сребристосиво и черно. Спирачките са с по-дълги рамена, за да не задържат кал и с накладки със сменяеми гумички.

http://shimano.com/

Коментари във форума

Етикети: , , , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>