XC в Русе за наградите на DRAG

На 19 юни 2005г. в Русе се проведе четвъртото състезание от веригата на магазини Pro Bike за наградите на Drag. Организатори на състезанието бяха две фирми, които са конкуренти помежду си в Русе, т.е. имат по един веломагазин. Става дума за магазини „Дими Байк“ и „Еврика“ (фирма „Велона“) и техните собственици инж.Димитър Илиев и инж.Никодим Сукняров. Подобно явление, двама конкуренти да се обединят за едно добро начинание, за съжаление не се случва често в България, затова наблягам специално на него, защото е пример за това как би трябвало да се работи. Още повече, че резултатите от него определено са налице – едно добро състезание.

В началото ще направя уточнението, че нямах възможност лично да присъствам на състезанието, така че репортажът е изготвен чрез информация на организаторите (най-вече) и мнения на участници и др. Затова няма да коментирам организацията, само ще кажа, че според източниците ми тя е била на ниво и не е имало оплаквания в тази насока.

В състезанието взеха участие над 50 състезатели от Варна, Русе, Търговище, Казанлък, В. Търново, София, Плевен и Пловдив. Някои от известните имена в национален мащаб не пропуснаха да застанат на старта, което доведе до оспорвана борба и амбиции за победа. Разбира се, те не попречиха състезанието да протече в спортсменски дух от началото до края.

Организаторите са доволни и от това, че „при цялата атрактивност на трасето и последвалите демонстративни скокове, се размина без големи инциденти, с изключение на няколко падания, завършили с охлузвания в резултат на росата сутринта и едно по-сериозно падане на класиралия се на четвърто място при децата от 9 до 12 год., Иван Иванов от Исперих, който със спукана ключица след падане в самото начало на състезанието, завърши и успя да се класира четвърти, като беше разочарован повече от класирането си, отколкото от болката. Разбира се своевременно му беше оказана лекарска помощ и успя да присъства на награждаването.“

И още: „Участниците от Исперих заслужават специално внимание, защото бяха доведени 10 деца от един преподавател само с 4 велосипеда и се наложи да стартират по отделно с други групи, няколко пъти, предавайки си велосипеди и каски.“

Официални гости бяха трима олимпийски шампиони, макар и в други спортове Христо Марков, Тереза Маринова и Евгени Игнатов.

Наред със състезанието бяха организирани и демонстрации на скокове от рампа, които, както се вижда и от снимката, привлякоха засилено внимание на публиката.

При мъжете отново бе впечатляващо третото място на Калин Рахнев, който досега бе много по-известен с представянията си в дисциплината спускане. При юноши старша възраст пък Дидар Амин завърши трети, въпреки че и неговата специалност е спускането и шеметните скокове. Следва класирането до трето място:

Мъже

1. Жеко Стойчев – „Лястовица“ – Kазанлък

2. Николай Стамболийски – „Велос“ – Варна

3. Калин Рахнев – „Спринт байк“ – Пловдив

Жени

1. Мария Митрофанова – „Горгона“ – В. Търново

2. Таня Христова – „Планински орел“ – Търговище

3. Вероника Статева – „Дими байк“ – Русе

Юноши старша възраст

1. Игнат Синицин – „Велос“ – Варна

2. Петър Дачев – „Горгона“ – В. Търново

3. Дидар Амин – „Драг“ – София

Юноши младша възраст

1. Мартин Николов – Варна

2. Радостин Николов – „Горгона“ – В. Търново

3. Тодор Парашкевов – „Горгона“ – В. Търново

Ветерани

1. Йордан Гавазов – „Спринт байк“ – Пловдив

2. Радослав Бояджиев – „Прогресор“ – Пловдив

3. Вълко Вълков – „Атака“ – Русе

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>