Дилърски семинар на „Веломания“, част 2

Продължаваме с другите нови продукти, представени от „Веломания“ пред техните дилъри. Представители на фирмата запознаха гостите с новости от марките Sigma Sport, Continental, Pro Grip, Sun Ringle, SR Suntour, KMC, CST, Weldtite, както и с по-голямата част от моделите на Drag за 2005 г. По-долу ще видите снимки и коментар за някои от новите продукти, тук ще се спра на останалите. През този сезон „Веломания“ ще разшири асортимента от продукти на Continental и Sun Ringle, т.е. в магазините им ще има още по-голям избор на капли и гуми. Добра новина е и това, че ще видим на нашия пазар някои от по-качествените модели вериги от серията Z на KMC, както за 9 скорости, така и за 7 или 8. Освен вериги ще се предлагат и съединителни звена, чрез които много лесно, без инструменти, може да се демонтира веригата. Ще има три модела – за 9, 8 и 7 скоростни вериги, които ще са съвместими и с веригите на Shimano. Интерес представлява и марката Weldtite, която е нова на българския пазар, но е един от големите производители на смазочни и др. подобни материали. От тях ще се предлагат най-различни видове смазки (греси, спрейове, масла), почистващи препарати и масло за вилки с вискозитет 7.5W.

Един от най-интересните моменти по време на семинара беше експериментът, целящ да докаже качеството на колелата, наплетени от механиците на „Веломания“. На публиката бе показано едно колело, въртящо се без странични отклонения. След това върху него стъпиха общо трима души, като повториха упражнението два пъти. Присъстващите имаха възможност да се уверят, че колелото си остана все така право, въпреки че повече от 200 кг „живо тегло“ се покачиха върху него.

  Успешният модел Climber през 2005г. ще се предлага като готов велосипед, оборудван с вилка SR Suntour, предна спирачка BR-M465 и курбели Suntrour Durolux с предпазна плоча от поликарбонат. Има и два нови модела – Climber 24 и Climber Junior, насочени към подрастващите планински колоездачи, които могат да бъдат наречени „детски“ единствено заради размерите си. Иначе са с алуминиеви рамки, предни амортисьори Suntour и предна дискова спирачка BR-M475.  
 
   
 
     
 
Горе: Breaking Point е първият ВМХ велосипед с българска марка, който е с качество и оборудване, подходящи за използването му в дисциплината street. Както виждате, той е със здрава алуминиева рамка, капли Sun Ringle с 48 спици, степенки за изпълняване на трикове и т.н. „Веломания“ ще предлагат още два качествено оборудвани модела от този вид.

Ляво: Dragomir Diesel е с нови одежди! Рамката е същата, но колелата са с капли Sun Ringle Intense Mag 30, като задното е 24″, а вилката е Stratos 6o7.

 

 
Голям интерес представлява новата защитна екипировка с марка Dragomir. Тя е произведена в Далечния Изток, в завода, който прави подобни продукти за Fox Racing и Scott, така че сходствата с техните модели не са случайни. Най-хубавото е, че цените на тези „дрешки“ са съвсем достъпни, което ще позволи и на хората с по-скромен бюджет да се екипират добре.  
 
   
 
   
 
Горе: Освен защитни облекла, „Веломания“ ще предлагат и по-голям асортимент специализирани дрехи за колоездене. Тези на снимката са за спускане и са на Pro Grip – фирма, която е по-известна в мотоциклетния бранш. Качеството на продуктите е отлично, а цените са конкурентни.

Ляво: Освен показаните тук протектори, „Веломания“ предлагат и два модела шорти с подплънки за бедрата и задните части. Предвижда се и разширяване на асортимента още през тази година с нови модели наколенки и налакътници.

 
     
Бяха показани най-интересните модели на Suntour, които ще се предлагат у нас през 2005г., като организаторите демонстрираха и някои от функциите им – много от тях имат възможност за промяна на хода и/или заключване, при това с палче от кормилото. Моделите с маслено смекчаване стават все по-достъпни като цена.

По някои от велосипедите можеха да се видят нови лапи и кормила Zoom, които показват, че дори и при по-евтините компоненти се наблюдава значително подобрение.

 
 
   
 
   
Дясно: Друг интересен експеримент бе пробиването на една гума с карфица, след което на нея й трябваха няколко оборота, за да спре да изпуска въздух. Какъв е трикът? Новата вътрешна гума на CST с течност на основата на латекс, която запълва малки пробойни, причинени от тръни и др. подобни. На снимката в ъгъла се вижда как течността е излязла през дупката до повърхността на външната гума. Тя бързо засъхва и по този начин, ако изобщо усетите, че гумата ви е пробита, може да се наложи най-много да я донапомпате. Гумата бе прободена поне 4 пъти, но остана „твърда като камък“.  
За контакти:
„Веломания“ ЕООД
тел. (02) 8127060
www.velomania-bg.com
 

 
Коментари по темата

 

 

 

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>