Календар на UCI за 2004г.

Наскоро Международния колоездачен съюз (UCI) обяви международния състезателен календар по планинско кооездене за следващия сезон. Разбира се, нито е възможно, още по-малко пък е нужно да ви занимаваме с всички състезания, включени в него. Както винаги, ще се ограничим до датите и местата на състезанията от Световната купа, Световното и Европейското първенства, както и състезанията в Румъния, където все повече наши състезатели отиват и печелят призови места.
Тъй като през 2003г. в кръговете от СК имаше немалко проблеми (цял един кръг в САЩ беше отменен, отпаднаха и отделни стартове на някои други места поради лошо време, недобра организация и др. причини), програмата за 2004г. е съвсем различна в сравнение с последните няколко сезона. От досегашните „традиционни“ домакини на кръгове от СК са останали само Мон-Сен-Ан в Канада и Форт Уилям във Великобритания. Останалите са нови. Няма нито един кръг в САЩ, което вероятно е свързано и с кризата в американските серии NORBA NCS, за която доста се говори напоследък. Eдинствен домакин на кръгове от СК в Северна Америка остава Канада с две състезания. През 2004г. е променен и броят на кръговете в дисциплината крос-кънтри – 7, докато в спускането и 4-кроса те остават 6. Световното първенство през 2004г. ще е в Ле Же, Франция, от 7 до 12 септември.

Ето ги и конкретните дати и места за СК + Световното първенство:

22-23 май
Мадрид, Испания
ХС#1
29 – 30 май
Хуфализе, Белгия
XC#2
5-6 юни
Форт Уилям , Великобритания
ХС#3, DH/4x#1
12-13 юни
Сестриере, Италия
DH/4x#2
19-20 юни
Шладминг, Австрия
XC#4, DH/4x#3
26-27 юни
Мон-Сен-Ан, Канада
XC#5, DH/4x#4
3-4 юли
Калгари, Канада
XC#6, DH/4x#5
7-12 септември
Ле Же, Франция
Световно пръвенство по планинско колоездене
18-19 септември
Ливиньо, Италия
XC#7, DH/4x#6

За Европейското първенство по планинско колоездене още няма сигурна информация. Доколкото разбрах, датата ще е около 1 август, но мястото предстои да се уточни.

Националният шампионат на Румъния ще бъде на 17-18 юли в Пояна Брашов. В същия курорт на 14-15 август ще се проведе и ежегодният Surmont Mountain Bike Festival.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>