За първи път в България – няколкодневен веломаратон по планинско колоездене

Дойде време да съобщим на читателите на МТБ-БГ, че е в ход организацията на първия многоетапен веломаратон по планинско колоездене в България. Състезанието ще се проведе в рамките на три дни в Родопите. Датите са 22, 23 и 24 май. Началото е в град Пловдив, награждаването също. За всички тези подробности обаче, както и за отборите, таксите и т.н. ще научите от поканата на организаторите, публикувана по-долу. Аз искам единствено да допълня, че този тип състезания (нашето е наречено „вело-рали“, но по света се нарича също и „маратон“, или пък „предизвикателство“ – на англ. challenge) имат съвсем различен стил от обикновените крос-кънтри надпревари. При маратоните не се правят обиколки, а се изминават етапи, при това с много сериозна дължина и денивелация. С други думи, тези състезания са не просто за бързина, а най-вече за издръжливост. Обикновено по-голямата част от участниците в тях се борят не за челно място, а просто да завършат, т.е. да се справят с предизвикателството. И това не е никак малко!
Организаторите се надяват да привлекат колкото се може повече участници от българска страна (ще има и чужденци). Стискаме им палци за това и за безпроблемна организация и провеждане на проявата, която се очертава да бъде доста интересна. Ето ги и подробностите, цитираме директно изявлението на организаторите:

„Уважаеми дами и господа,
Скъпи колеги, партньори, приятели,
Драги колоездачи любители и професионалисти,
Имам удоволствието да Ви поканя на първото по рода си за България

Международно състезание
по планинско колоездене ( вело-рали )
за любители и професионалисти

“Паралелна Вселена – Родопи 2004”
(22,23 и 24 май)

Старт – гр.Пловдив Младежки хълм, 22 май.
Финал – с.Храбрино, обл.Пловдив, 24 май.
Награждаване – гр.Пловдив, 24 май.

Такса за участие – 20 лева за българи и 20 euro за чужденци
( в таксата са включени 2 нощувки в хижи и планинска застраховка ).

Отбори се формират само от 3 човека и таксата за отбора е съответно 60 лева и 60 euro. Фирми и клубове могат да участват с повече от един отбор.

Класирането е индивидуално и отборно, като състезателите от отбора участват и в индивидуалното класиране.

Почивка за семейството и придружителите на чуждестранните състезатели – седемдневен пакет в Родопите: посещение на пещери, манастири, скални феномени, басейн, музей, разходки в планината и др.

Цена на пакета -194 еuro/човек – за състезателите
(в оставащите 4 дни след състезанието) и 224 euro/човек – за семейството и придружителите.

За повече подробности, моля посeтете www.naturetour.netfirms.com
Или ни се обадете на тел: 0888 71 24 64 или 098 44 73 44

Туристите се поемат от екип в гр. Пловдив.
Информация за туроператори на посочените телефони.

С уважение:
Христо Боянов“

Правя само уточнението, че на посочения в поканата адрес в интернет можете да видите карта с трасето на вело-ралито. Пак оттам можете да се информирате за всички новости, свързани със състезанието, като: условията и правилника за участие, препоръки към участниците, бланка за записване и т.н. Те вече са публикувани от организаторите. Разбира се, ние също ще се стараем да ви информираме редовно за всички новини около състезанието.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>