1 Април е!

Днес е 1 април. Не ви лъжа! Можете да проверите в календара.

Какво значение има това? Голямо. Магазините могат спокойно да обявят 100% намаление и да са спокойни, че стоката им няма да свърши на петата минута. Можете да разкажете на приятелите си как при последната си екскурзия в САЩ (отивайки до там и обратно с модерния си съномобил) сте прескочил прочутия пад, на който Джошуа Бендър се преби 4 пъти. Какво пък толкова – на 1 април кой би могъл да ви упрекне в лъжа? Изобщо, каквото и да измислите, можете да го кажете, защото никой няма да ви повярва, дори да се преструва за обратното. Например, не е зле да кажете на любимата си горчивата истина, че обичате колелото си повече от нея, включително и защото ви излиза по-евтино. Тя ще ви повярва ли? Не, разбира се, а и винаги можете да се измъкнете с оправданието за първоаприлска шега.

И аз се зачудих какво точно да публикувам на сайта в този весел ден. Не върви някоя новина – кой ще ми повярва например, че Risse са направили вилка с 400мм ход? Никой, и с право! (Най-голямата им вилка е с 300мм ход и Бендър караше нея, преди да я замени с Marzocchi Super Monster). И маршрут не искам да пускам – и без туй може да се изгубите, та остава да си помислите, че нарочно съм ви пратил в трета глуха. Снимки? Толкова са добри, че няма да повярвате, че са от България. И т.н. В крайна сметка се спрях на статия, ама не каква да е, а такава, която е пълна с вицове. Ами да, нали е ден на шегата, лъжата и майтапа! Задачата бе сравнително лесна и се състоеше от три стъпки:

1. Команда „Търси“ в почти всички сайтове с вицове, които намерих.
2. Подбор на най-хубавите (наложи се да махна и някои от най-мръсните, макар че не съм лишил статията напълно от пикантерия)
3. Скромна намеса от моя страна в някои от вицовете (но няма да ви кажа в кои).

И хоп, ето ти статия! Дано ви е интересна…


В един прекрасен пролетен ден майка и баща се връщат от родилното отделение с новородено момиченце. Вкъщи ги очаква Иванчо, който изобщо не подозира за вълнуващото събитие. Чудейки се как да му съобщят радостната вест, без да го озадачат твърде много, а и за да не започне с въпросите „Ама откъде дойде бебето?“, на които те не били готови да дадат отговор, родителите отворили вратата и с усмивки до ушите казали:
– Иванчо, купихме ти сестричка!
– Знам, знам, за глупости пари винаги намирате, а за колело никога!

Майка пита сина си:
– Иванчо, какво искаш, братче или сестриче?
– Ако това няма да се отрази зле на фигурата ти, бих предпочел колело.

Един планински колоездач си карал колелото и, следвайки указанията на картите (които би трябвало да се публикуват само на 1 април, заради точната информация, която съдържат), се озовал в село Забутано. Тъкмо когато отправял наум най-благи думи към картографите, той зърнал на площада невероятна красавица, толкова ослепителна, че колоездачът замалко не попаднал под колелата на тежко натоварена каруца. Разбира се, каруцарят бил без предимство, ама и той се бил загледал в същата посока, а дори и конете били извили вратове натам, забравяйки, че са участници в оживеното селско движение. Оцелявайки на косъм от тежкото пътно произшествие, колоездачът бил готов вече за всякакви подвизи, а когато хубавицата, впечатлена от рискованата маневра в стил „Disоrder 2“, се изправила срещу него в поза „Автостоп“, велосипедистът толкова енергично натиснал спирачките, че направил и първия си преден баланс.
Пищната девойка го помолила да я закара до съседното село и колоездачът проявил повече от ентусиазъм в това дело, минавайки за по-кратко през още три села наоколо. Вятърът свистял в ушите им и развявал поличката на момата във всички посоки. Навсякъде хората ги заглеждали с такова внимание, че станали няколко битови инцидента.
Като пристигнали в селото на хубавицата, тя попитала велосипедиста:
– Абе, ти сляп ли си? Няколко села видяха, че съм без гащи, само ти не се усети!
– Ха-ха, и всички видяха, че не си седнала на рамката, само ти не се усети!
или, ако предпочитате така:
– Ха-ха, ама само ти не видя, че аз съм с Y-рамка, а ти си седнала на друго!

Иванчо, по прякор Симънс, си карал фрийрайд колелото по един люлеещ се мост на 50м над малка рекичка. Ненадейно, предната му гума се натъкнала на един изскокнал пирон, казала „П-с-с-с“ и фрийрайдърът направил изумителен преден баланс, последван от тройно предно салто с No-Footer в пропастта, финиширайки 2 метра под земята. Горкият му баща, като разбрал за трагедията, седнал да оплаква Иванчо, ридаейки:
– Иванчо бе, Иване-е-е, от спукана гума се роди, от спукана гума умря!

Един типичен български бизнесмен, с цели две гънки, само че от външната страна на черепа, спукал гумата на чисто новото си BMW. Излязъл той и седнал да я сменя. През това време по улицата се задал мургав събрат, тръгнал на велопоход. За целта той теглел импровизирано ремарке с всичко необходимо, дори за най-екстремни ситуации! В него се намирали стоманени тръби за подсилване на рамката, последен модел медни жила и какво ли още не. Видният ромски шампион спрял ефектно с контрата си, воден изцяло от желание да помогне, и запитал изпадналия в беда бизнесмен:
– Шш-ш, бате! К’во прайш, бе?
– Свалям гума.
Без да чака зов за помощ, циганинът извадил един чук и „Прас!“ – раздробил предното стъкло и рекъл:
– Аз пък ще сваля касетофона.

Обява в пазара на МТБ-БГ:
„Продавам чиста ново колело, здраво и запазено, само валяк е минал през него. На достъпна цена!“
Отговор на обявата:
„Ще купя колелото. Доставете ми го вкъщи, пък ако ме няма, пъхнете го под вратата.“

Купили на Иванчо ново колело, като тези, дето ги гледал по Extreme Channel. Радостта била голяма и, без да губи време, той слязъл пред блока да го пробва. И понеже бил роден талант в колоезденето и имал сериозни интереси в трайъла, Иванчо започнал да привлича вниманието на играещите на въже негови съученички. В това време братчето му стояло на балкона, вперило очи подобни на камера с 10х Zoom, и докладвало на майка му:
– Мамо-о-о, батко кара без една ръка! ….А сега кара без две ръце…..Мамо-о-о, батко кара на задна гума! …. Мамо, батко кара без зъби!!!

– Съседке, вашето куче гони някакъв човек с велосипед!
– А-а-а, не е моето куче, то не може да кара колело.

Един овчар си пасял овците на една поляна в Балкана. По едно време, като направил дневното преброяване на овчото население, видял, че най-хубавото му агънце липсва. Затъжил се овчаря, заболяло го от мъка, захвърлил всичко, оставил стадото и хукнал да си търси агънцето. Къде ли не питал и не скитал, през девет баира в десети, накрая стигнал до един селянин, който си прекопавал нивата. Попитал го овчарят:
– Човече, ти си ми надеждата! Днес си изгубих едно агънце, едно такова беличко с черно на нослето, най-хубавото ми агънце! Не си ли го виждал тук някъде?
– Виж сега – отвърнал селянинът, – ей ми я нивата, ей ми я мотиката! Аз копам от тука до тука! Друго не знам и ми не требва.
– Ама то беше най-хубавото ми, едно такова беличко….
– Абе ти не разбра ли? Ей ми я нивата, ей ми я мотиката! Аз копам от тука до тука! Друго не знам и ми не требва.
– Моля ти се бе, едно беличко агънце….
И така още 10-тина пъти.
Таман се отчаял овчарят напълно и по хълма се задал надолу планинският колоездач Любо. Като стигнал до тях, овчарят го спрял и го попитал:
– Момко бе, като се скиташ тука по планините, не си ли видял едно агънце, едно беличко такова с черно на нослето? То ми беше най-хубавото агънце! Цял ден го търся. Ей на, стигнах тука и го питам тоя селянин, не го ли е виждал случайно, а той ми вика, че копа от тука до тука и друго не знае.
Погледнал Любо първо единия, после другия, после пак единия, па рекъл:
– Абе аз като ви гледам, вие май искате да ми откраднете колелото!

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>