Honda RN01

Хонда са поредният автомобилен производиел, който ще предложи на пазара планински велосипед със своята марка. За момента е разработен само състезателен байк с името RN01, който ще бъде пуснат в състезания от СК, Японското първенство и Азиатския шампионат. Зад буквите RN се крие „Racing and Natural force“, а 01 показва, че това е първият модел. Отборът, с който Хонда ще участват, се казва „G Cross“ и ще се състои от един японски състезател – Наоки Идегава. Той има много добри класирания в японски и азиатски състезания и е 68 в света според общата класация на UCI.

DH байкът на Хонда е разработен от подразделение на тази част от компанията, която се занимава с мотокрос, така че в него са вложени наистина модерни технологии. Рамката е подложена на много тестове за различни натоварвания и е заздравена в критичните области; окачването е с единично люлеещо се рамо; движението на байка е доста далеч от стандартното, но от снимката трудно може да се види принципът му (сигурното е, че курбелите не завъртат пряко предната плоча. Вероятно системата е нещо подобно на тази при Nicolai, Brooklyn Machine Works и други ексцентрични производители); дисковите спирачки са разработени от известен японски производител на спирачки за мотоциклети. За съжаление в прес-съобщението на Хонда не е посочено каква е вилката, която изглежда почти мотокросова.

Снимката е взета от: world.honda.com

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>