Календар на UCI за 2003г.

Вече окончателно е готов календарът на UCI (Международния колоездачен съюз) за 2003 г. Той съдържа много състезания, но нас ни интересуват най-вече тези от Световната купа и, разбира се, Световното първенство. И тази година броят на кръговете от СК е само шест, като те са групирани така, че почти винаги трите дисциплини са заедно. Така покрай трасетата се събират наистина огромни тълпи и проявите имат грандиозен вид. За съжаление през 2003 г. няма да има кръг в Марибор, Словения – най-близкото до нас място, което е домакинствало на такова голямо състезание. Казвам „за съжаление“, защото имаше изгледи наши състезатели, които са събрали достатъчно точки, даващи им право на участие в състезания от такъв ранг, да отидат и да се състезават в Марибор. Дано все пак да успеят да съберат пари за някой от кръговете. (Освен това тъкмо се бях наканил да ходя до Марибор на екскурзия със старата Шкода и спалния чувал, за да видя що за чудо е, и UCI преместиха състезанието още по на запад! Случайно да не видя и аз нещо…).

Както и да е, след като успях да запълня горните десетина реда с глупости, ето и няколко с по-смислена информация, а именно датите и местата на големите международни състезания през 2003 г.:

24-25 май
Сейнт Вендел, Германия
СК, ХС#1
31 май – 1 юни
Форт Уилям, Великобритания
СК, XC#2, DH/4x#1
7-8 юни
Алп Дюез, Франция
СК, DH/4x#2
28-29 юни
Монт-Сейнт-Ан, Канада
СК, XC/DH/4x#3
5-6 юли
Телърайд, САЩ
СК, XC/DH/4x#4
12-13 юли
Граус Маунтин, Канада
СК, XC/DH/4x#5
23-24 август
Грац, Австрия
Европейско първенство по планинско колоездене
3-7 септември
Лугано, Швейцария
Световно пръвенство по планинско колоездене
13-14 септември
Капрун, Австрия
СК, XC/DH/4x#6

Очаквайте в МТБ-БГ резултатите от всяко състезание скоро след провеждането му. 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>