Mountain Cycle

Ще ви представим една малка, но известна компания, която преди години разработи чудесния модел на снимката горе – San Andreas. За времето си това беше едно от най-напредничавите колела, но и сега то е достатъчно актуално. Този класически модел се обновява всяка година, поради което популярността му не намалява с течение на времето. За 2002 г. новите неща са капсулованите лагери на главната ос и сменяемото ухо за задния дерайльор. Иначе алуминиевата монококова рамка е комбинирана с масивно единично люлеещо се рамо и системата VPS (Variable Positioning Shock) – както сами виждате задният амортисьор може да бъде местен на няколко различни позиции, което оказва влияние на челния ъгъл и височината на средното движение. Тръбата на седалката също може да се регулира, тъй като е на болтове. Рамката има и специални предпазители, които да пречат на вилката да се опира в рамката при завиване – това е странното нещо, което се вижда отдолу на главната „тръба“ в близост до челото. Цената на рамката е 1200 щатски долара.

Макар и класическа, San Andreas не е единствената рамка за спускане на Mountain Cycle. След нея се появи моделът ShockWave, който веднага привлече вниманието, най-малкото с външния си вид, който не може да остане незабелязан. И тази рамка има характерните черти на марката – монококова технология (тук тя е използвана за постигане на доста извити форми) и масивно и твърдо единично люлеещо се рамо. Но последното е комбинирано с малки ставни връзки, които следват модела на типичните четириставни системи и по този начин се осигурява промяна в кривата на сгъване на амортисьора, което води до прогресивност на окачването. Самият ход е променлив – от 150 до 200 мм. Рамката има и много дребни детайли, които позволяват тя да бъде допълнително модифицирана според нуждите на собственика й. Както виждате, тя е една от малкото останали скъпи рамки за спускане, която има и рогца за V-спирачки. Тази част от рамката, на която се закрепя седалката, е закачена към основната част с болтове. Наричат я допълнителна рамка и може да се сменя с други размери, така че като цяло рамката да пасне по добре на стила ви. Има и различни сменяеми уши на люлеещото се рамо – такива за QR и за 20 мм проходна ос, а също и различни дължини от тях, с което можете да удължавате или скъсявате междуосието. Най-накрая, има и специален обтегач за веригата, комбиниран с предпазител за зъбчатките от кал и камъни. Ако пък искате да монтирате преден дерайльор, можете да сложите махащото се колче за закрепването му. С една дума – една рамка, много кобинации! Получавате всичко това за 1850 $.

Най-новото творение на фирмата е моделът Tremor FR1 – всъщност това е по-скоро фрийрайд колело и точно като такова е замислено, но в каталога то е причислено към DH моделите. Характерната монококова технология е приложена и тук, пак с достатъчно извивки. Окачването е с масивно люлеещо се рамо и капсуловани лагери, а ходът е от 110 до 160 мм. И тук можете да сменяте различни неща по рамката и така да я настроите по свой вкус. Това е и най-евтиният модел на Mountain Cycle – 1050 долара.

http://www.mountaincycle.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>