Новини от лагера на Marzocchi за 2003 г.

Италианската компания направи ранно представяне на някои от новостите за 2003 г. в сърцето на Швейцарските Алпи, където събра журналисти от цял свят, за да ги запознае с тях и да им предостави продуктите за тестване.

 

Мarzocchi са разработили нова система за регулиране на хода на пружинено-маслените си вилки, която е допълнение към системата ЕСС за заключване на хода. Новата система се нарича ЕТА (Extension Travel Adjustment) и основната й особеност е в това, че независимо на какво ниво заключите хода на вилката, тя продължава да осигурява ход от 30 мм.

Разработена е и нова корона за фрийрайд вилките, която е CNC фрезована от алуминий и завършена с огледален блясък. Освен стилния външен вид обаче, короната се отличава и с повишената здравина и коравина при натоварвания отпред-назад. Към нея можете лесно да прикрепите и специален калобран на Мarzocchi. Всички вилки ще бъдат и с леко променени крака от магнезий, както и с подобрени арки за повече здравина.

Моделът Marathon е с подобрено регулиране на връщането. Досега той имаше три позиции за настройка, от 2003 г. ще са вече пет. Има и нов Marathon S, който е с пружина, а не с въздух и тежи около 1,60 кг.

По-мускулестите вилки Z1 FR и Durt Jumper (DJ) освен нови корони получават също нови подпорни тръби с 32 мм диаметър и заздравени крака. Системата на Мarzocchi за 20 мм ос с лостче за бързо сваляне също е подобрена за 2003 г. Ходът им ще е от 105 до 130 мм.

От догодина любителите на екстремния фрийрайд и спускането, които разполагат с по-ограничен бюджет ще могат да се снабдят с чудовището Monster T, но на по-ниска цена. Сегашният модел се запазва, но плюс него ще има и един по-евтин. Външно той няма да се отличава, като краката, подпорите и короните ще са същите, но системата на смекчаване ще е по-проста и без настройки. Името на новия модел ще е Monster T2.

За по-заможните любители на нанадолните дисциплини ще се предлага и вилката, с която кара ненормалния Джошуа Бендър – Marzochi Super Monster, която е с 300 мм ход! Тя присъства и в тазгодишния каталог, но в продажба ще е чак от догодина. Мarzocchi съобщиха, че първата вече произведена серия е изкупена предварително и се очаква този модел да стане доста успешен.

Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>