Нови модели на Intense c VPP

Наскоро Intense представиха три нови модела, от които два бяха с новото окачване VРР, а третият беше твърда рамка за дуал/4х/скокове.

Започваме с двата VРР модела. Прави впечатление, че те не са за спускане. Сигурно помните, че Santa Cruz, които са партньори на Intense в развитието на окачването VРР, първо направиха DH байк и чак след това такъв за крос-кънтри. Intense също направиха прототип за спускане още миналата година, но Джеф Стибър (шефът на Intense) засега е убеден, че той не може да се мери по качества с всеизвестния М1 SL и затова DH прототипът засега е в несигурно положение относно това дали ще се прави, или не. За сметка на това обаче тази година виждаме цели два прототипа с VРР – единият за ХС, а другият за дуал.

 

Прототипът за крос-кънтри се казва Spider XVP. Освен характерното окачване, другите му характеристики са следните: рамката е направена от поръчкови тръби Easton и в работен вариант тежи около 2300 грама. Ходът й е от 75 до 100 мм, като се очаква работата на окачването да не се влияе от педалирането (именно това е основното преимущаство на VРР). Осите на окачването са с капсуловани лагери. Моделът трябва да бъде пуснат в продажба догодина и да заеме първото място в каталога на Intense сред моделите за ХС. Цената му ще е около 1850$. Очаква се да бъде разработен и по-евтин модел с името Spider VP, който ще е с по-обикновени тръби и цена от около 1550 долара.

 

 

Моделът за дуал засега още си няма име. Той е почти завършен, но въпреки това едва ли ще се появи преди 2004г. Засега състезателите на Intense спорят кой да го кара по трасетата за дуал, но скоро ще бъдат направени рамки за всички – следва година тестване при състезателни условия и ако всичко е наред, обикновените колоездачи също ще могат да се сдобият с такова. Байкът е с ход от 100 до 125мм и характерното е, че отзад е с 24 инчово колело, което се налага от системата на окачване и планираната геометрия на байка. За разлика от други подобни машини обаче, тук 24″ гума не е дебелашка, а е само 2.1″ широка, което подобрява ускорението на байка. Хора, които са имали възможността да опитат как вози този VРР дуал байк са много доволни от поведението му и му предвещават успех.

 

 

Третият нов модел е Tazer HT – той ще замени сегашния със същото име и ще бъде в продажба съвсем скоро – през август 2002г. Предназначението му е дуал/4х/скокове и т.н. Основната разлика с предишния твърд байк за дуал на Intense е, че тук тръбата за седалката е цяла – чак до средното движение, а не е прекъсната. Предницата е монококова, а задницата е с тръби с правоъгълно сечение, като подсилванията се забелязват навсякъде. Задната ос е проходна, 12мм.

 

Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>