МТБ-БГ стана на 1 година

Честито! На 1 юни преди една година беше официалния старт на сайта. Макар че качих първите неща още в края на май, едва от тази дата започнах да разгласявам за страницата. Месец юни 2001г. беше месецът на „листчетата“ – сигурно много от вас са разбрали за сайта именно по този начин. Обикалях из парковете и дебнех запалени по планинското колоездене хора, които атакувах с малка хартийка, съдържаща кратко рекламно съобщение. Доста хора се „хванаха“….

После раздаването на листчета продължи и по планините през цялото лято, но постепенно все по-често срещах хора, които вече знаеха за сайта. Ставаше така, че на някои предлагах листче вече за втори път, а на един човек успях да му досадя цели три пъти за един сезон. Много хора сами намериха сайта, търсейки в интернет.

Очакванията ми за сайта бяха добри, но резултатите надминаха всичките ми надежди. Ще си позволя да се похваля по случай рождения ден на МТБ-БГ – през току що изминалия месец май 2002г. посещенията през началната страница надминаха 1600 (уникални, с презарежданията над 1800). С подобен интерес сайтът задмина почти всички други български сайтове за екстремни спортове въобще, някои от които съществуват от няколко години. Струва си човек да се радва! За мненията и критиките на читателите всеки може да погледне книгата за гости. За голяма моя радост дори вестник „Компютри“ в рубриката си „интересни места в интернет“ написа куп похвали за сайта. (бр.19, 13-19 май 2002г.)

Благодаря на всички за отзивите! Но най-вече благодаря за редовните посещения, за интереса който проявявате към страницата и към това, което правя. Малко са нещата, които доставят такова удовлетворение, както хубавите резултати от положения труд. В това отношение трудно мога да се оплача. Ако седна да изреждам подробно благодарностите си, ще стане доста дълъг списък: на брат ми Арсо за всестранната подкрепа, която ми оказва; на всички, които изпратиха снимки, статии и други материали; на всички които дадоха своите предложения и изказаха критиките си и по един или друг начин предложиха помощта си, за да стане сайтът по-добър; на всички, които просто посещават страницата и т.н., и т.н. Мога и поименно, ама…

Радва ме това, че все повече хора се включват в правенето на сайта. Имам предвид, че снимките, изпратени от читатели стават все повече, а надявам се и статиите да се увеличат. Форумите също се развиват добре, особено пазара, и като цяло активността на посетителите нараства бързо. Това също помага сайтът да става по-интересен.

Доста бързо се изтърколи тази година. Все едно, че се състезаваше по спускане! Надявам се, че ще има още много хубави години за сайта. Каквото зависи от мен, ще го направя, за да бъде така. Ще продължавам да търся и поднасям интересни неща от България и чужбина и, разбира се, всяка помощ от ваша страна е добре дошла.

Доста станаха хвалбите, но днес ми е паднало! На рожден ден само хубави неща се говорят. По принцип и торта се яде, но трудно ще се намери толкова голяма торта, че всички да се съберем около нея. А пък ако трябва да е и с форма на колело… А и без нея става празник. В хубав ден като днешния сигурно повечето от вас са хванали гората, а всеки хубав ден в планината с байка е празник! От това по-хубаво здраве му кажи! Пък няма да е зле след карането да пиете по едно за сайта, за това страницата да продължава да ни обединява в името на любимия ни спорт, който е най-хубавият на света! (Малко дръзко звучи това в дните на Световното по футбол, нали?) А догодина може да има и торта…

И както обичам да казвам, ще се видим по пътеките!

Етикети:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>