МТБ-БГ стана на две години

„А първи юни е денят на детето!“, се пееше в една песен на Уикеда. Освен на подрастващите обаче, 1 юни е и рожден ден на сайта МТБ-БГ. Така е от две години, т.е. стана време да се поздравим за втори път на тази дата.

Ако сравня сайта с двутодишно дете, трябва да отбележа, че той проходи и се развива доста бързо. Но тъй като ми е малко неловко да се хваля много, дори и на рождения ден на сайта, приемете следващите редове като отчет за това какво се промени за тази втора година от съществуването на МТБ-БГ, с какво се гордеем и от какво сме доволни.

На първо място ще отбележа промяната в домейна на сайта, който почти от една година вече е www.mtb-bg.com. Този чудесно звучащ адрес, придружен от висококачествен хостинг (това е услугата по предоставяне на пространство за качване и работа на сайта), са подарени на МТБ-БГ от Васил Гунев и неговата фирма „Кравис“ (www.cravis.com). Същият човек ми помогна по-късно и с форумите на сайта – още едно подобрение, с което МТБ-БГ се сдоби през 2002г., както и с още куп неща, с които няма да ви занимавам изрично. За всичко това искам да му кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ!

Същото голямо БЛАГОДАРЯ изказвам и на много други хора, които по един или друг начин ми помогнаха и ми помагат за сайта. Няма да изреждам поименно, за да не пропусна някого, но вие си знаете кои сте – хората, които са изпращали снимки, статии, тестове,информация и предложения за сайта, които са сканирали различни материали за мен, и т.н., и т.н.

БЛАГОДАРЯ и на всички читатели за това, че сте толкова много, че следите с интерес работата ни, че ни подкрепяте и харесвате това, което правим. Вие сте основната причина да отделям толкова време на МТБ-БГ и да се опитвам да го правя по-добър и полезен сайт. Разчитам на вас и в бъдеще! За статистиката ще отбележа, че дори според ограничените източници за този тип информация, с които разполагам (пазарът, книгата за гости, форумите и ел.поща), имам сведения, че читатели на МТБ-БГ има в поне 30 населени места в България! Всъщност, надявам се да са повече. По този повод ще напомня отново, че страниците на МТБ-БГ са отворени за интересна информация от цялата страна (маршрути, състезания, МТБ събития и т.н.), затова не се колебайте да ни изпращате такива материали.

Като споменах за маршрутите, това е рубрика, която бе създадена преди малко повече от година и възнамеряваме да я развиваме все по-усилено, за да бъдем полезни на повече хора. Особено ме радва фактът, че напоследък и читателите започнаха да изпращат свои описания на хубавите места за каране, което е и основната идея на рубриката.

Като прегледах статията за предишния рожден ден, видях, че много съм се радвал на 1600-те влизания през началната страница. Тогава какво да кажа са сегашните над 4300? (месец май, 2003г.). Нищо друго, освен че ме правят наистина щастлив и ме карат да продължавам напред. Благодаря ви за тях!

Разбира се, човек не бива да стои на едно място, така че предстои още много неща да се случат в МТБ-БГ. Някои вече са планирани, а други тепърва ще ни хрумнат. Но сега няма да ви занимавам с бъдещи планове, а само ще ви напомня най-важното: карайте колкото, където и когато можете! И от време на време поглеждайте какво ново има в МТБ-БГ

Ще се видим по пътеките!

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>