Manitou пускат нова серия вилки на пазара

След като за 2002г. Manitou смениха имената на всичките си модели вилки, без MARS, и промениха повечето от тях и в техническо отношение, сега производителят в областта на окачването обяви поредната нова серия, която пуска на пазара. Името на вилките е Manitou Sherman, а предназначението им е за фрийрайд.

 Firefly Flick  Breakout  Slider

По едно или друго стечение на обстоятелствата напоследък доста пишем за фрийрайд, просто защото този вид каране става все по-популярен по цял свят. Доказателство за това е именно появата на новите вилки на Manitou. Досегашните технологии, които използват те, са амортизацията TPC и обърнатата арка (т.е. такава, която е от задната страна на краката, като целта е увеличаване на коравината). Има обаче и доста новости. Най-интересен е моделът Breakout, който е еднокоронна вилка със стержен 1.5 (OnePointFive) и ход от 132 до 152мм. Това е първата такава вилка с толкова ход.

Моделът Firefly също се предлага и със стержен 1.5. Всички модели са с по-масивни тръби, някои са със стоманени стержени, всички са само за дискови спирачки за стандарта Post Mount. Осите са стандартни или проходни 20мм. Firefly и Flick имат ход 110 до 130мм, а двукоронната вилка Slider е със 152мм ход. Виждате и възможността да купите вилката си с малко по-особено оцветяване (нещо като рисунка по нея). Има вероятност в бъдеще в тези модели да бъде вградена и новата технология за маслено смекчаване на 5th element, за която Manitou закупиха лиценз.

С излизането на новата серия Sherman моделите Black като че ли минават изцяло в категорията вилки за ендуро байкове. Sherman определено ще раздвижат пазара за фрийрайд, където досега господстваше Marzocchi. За рекламната си кампания, тестването на продуктите и други подобни неща Manitou са привлекли някои от най-известните имена от екстремния фрийрайд. За нас по-интересното е дали ще ги видим и в България…

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>