Intense M1 SL

Марката Intense е една от най-известните, макар че компанията не е голяма – тя е популярна най-вече с модела си М1, който е обявен от не един и двама души за най-добрия DH байк. Славата му безспорно се дължи на неговите отлични качества. И макар че не бих си позволил да давам квалификацията най-добър байк на което и да е колело в наши дни, ще призная, че предишната модификация на модела (от 98-99 г.) е най-любимата ми рамка за спускане – ако имах възможност, бих си я взел и сега, макар да е модел от преди три години, още повече, че тя си имаше цели 200 мм ход. Разбира се, настоящият модел в никой случай не е по-лош, даже напротив!

Основната част на рамката е монококова, сами можете да прецените от снимката доколко е масивна. Задницата е с четириставна система FSR и осигурява регулируем ход до 220мм. Всички оси са с капсуловани лагери. Задницата е за главина с 12мм проходна ос. Основната новост за тази година е задният амортисьор, който е Progressive 5th Element с титанова пружина – за него сме говорили и друг път и по всеобщо мнение на специалистите това е един от най-добрите задни амортисьори в момента. Това, с което Intense стана известна още преди години, е възможността да настройвате колелото за всеки терен и стил на каране. Това ще рече, че можете да променяте хода, челния ъгъл (от 65 до 69 градуса), разстоянието между предната и задната ос и между задната ос и средното движение, височината на средното движение и …то не остана какво повече да се променя! На снимката байкът е показан в състезателната му разцветка, но можете да изберете и друг цвят. Във всички случаи обаче ще разполагате с едно от най-добрите колела. Срещу цената от… е, мисля си, че 3000$ за рамката са достатъчно респектиращи!

http://www.intensecycles.com

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>