Rock Shox Boxxer 2003

Rock Shox са готови със серията за спускане Boxxer за следващия сезон. В нея вече има три вилки (за 2002г. все още е само една). Имената на моделите са Wolrd Cup, Team и Race. Общи и за трите са няколко неща: подпорните тръби са масивни с увеличен диаметър 32мм; ходът е 180мм; устройството им принципно е еднакво – двойни пружини и смекчаване с новата доусъвършенствана система Hydra Coil 2, която осигурява отлично смекчаване с възможност за много настройки. Всички вилки вече са без възможност за монтиране на рогчета за V-спирачки и са с 20мм проходна ос. Ушите за дискова спирачка са за международния стандарт. Оттук започват и различията, затова вижте характеристиките на отделните модели.

Boxxer World Cup 2003

Това е най-състезателният Boxxer, колкото и условно да звучи това. Най-отличителното в тази вилка е титановото покритие на подпорите, които иначе са алуминиеви от Easton. Това покритие осигурява минимално съпротивление и дълъг живот, тъй като титанът е много твърд материал и е по-устойчив на драскотини и други подобни неприятности. Краката са магнезиеви, а стерженът е от кован алуминий. Короните също са алуминиеви. Настройките при този модел са най-много – твърдост на пружините, връщане, компресия при бърза и при бавна скорост. Теглото на този красавец е 2,88кг.

Boxxer Team 2003

Вилката е почти идентична с модела World Cup. Освен цвета, другото различие е липсата на покритие с титанов нитрид на подпорните тръби. Всичко останало – настройки, ход, материали и тегло – е същото.

Boxxer Race 2003

Това ще бъде най-евтиният модел от серията. Той спестява откъм настройки – можете да регулирате само смекчаването при връщане, но за сметка на това ви позволява да променяте хода от 180 на 150мм (макар че не ми е ясно кой и защо би го направил). Друг плюс на вилката е ниското тегло – 2,79 кг. Според Rock Shox това е най-леката DH вилка на пазара, макар че може би е малко раничко да се правят такива обобщения чак за 2003 година… При всички случаи вилката е чудесна и ако цената й не е висока, ще бъде един от хитовете на пазара.

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>